Košarka

Košarkaši Partizana poraženi u 13. kolu regionalnog takmičenja: Zadrani uspeli ono što nisu mnogi evroligaši

Komentari

Autor: Euronews

24/12/2023

-

19:00

Košarkaši Partizana poraženi u 13. kolu regionalnog takmičenja: Zadrani uspeli ono što nisu mnogi evroligaši
Košarkaši Partizana poraženi u 13. kolu regionalnog takmičenja: Zadrani uspeli ono što nisu mnogi evroligaši - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan Mozzar Bet doživeo je četvrti poraz u tekućoj sezoni AdmiralBet ABA lige, pošto mu se Zadar u meču 13. kola u velikom stilu, pred svojom publikom, revanširao za dva poslednja poraza u regionalnom košarkaškom takmičenju - 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18). 

Na kraju duge i takmičarski zahtevne nedelje, s dva gostovanja u Španiji, posle pobede nad Valensijom i poraza od Reala, tim Željka Obradovića stigao je umoran ali ambicioznan u dvoranu "Krešimir Ćosić".

Posle četiri pobede u nizu, crno-beli su napali 10. regionalni trijumf ove sezone, ali stvari su od starta išle u kontrasmeru. Počev od vezanih poena Ramljaka, za startnih 4:0 za domaćina, pa do kraja prve četvrtine gosti su sve vreme bili u kontra ritmu i konstantnom rezultatskom zaostatku

Dožer je jedini poenterski iskakao iz te loše šeme, ali to je bilo nedovoljno da se zaustave ili makar uspore raspoloženiji i odmorniji izabranici Danijela Jusupa, pa je osmoplasirani tim regionalnog takmičenja, pre ove runde, na prvu pauzu na meču otišao u rezultatskom suficitu (+7).

Ni druga četvrtina nije pokrenula na bolje stvari u igri regionalnog šampiona, a posebno su u oči upadali veliki broj primljenih poena u tih 10 minuta (27), vrlo loš procenat iskorišćenosti šuta za tri posle dve deonice (4/11) i skromne individualne realizatorske cifre, jer nijedan igrač nije imao dvocifren učinak. 

Predvođeni Lukom Božićem, Zadrani su sve vreme držali Partizan na pristojnoj rezultatskoj distanci, pa je razlika veći deo te deonice bila dvocifrena. Ledej je poneo najveći deo šuterskog tereta, ali bilo je malo raspoloženih u ostatku ekipe iz Humske, pa se na poluvreme otišlo s dvocifrenim minusom. 

U nastavku su se stvari popravile, pre svega u fazi odbrane, ali je realizacija ostala preslaba za nesuđenog učesnika završnice poslednje Evrolige, pa je ekipa i na poslednji mini odmor otišla sa zaostatkom i brigom za mnoge od elemenata u igri na obe strane parketa.

Na drugoj strani, Zadrani su se nisu dali zbuniti ili demoralisati svojom krizom, naprotiv, čim su se sabrali i prestrojili nastavili tamo gde su stali. Pomenuti ramljak, Luka Božić i Dario Dreznjak zasipali su mrežicu protivnika, dok su Dožer i Panter pokušavali da sačuvaju kakvu takvu nadu u rezultatski preokret. 

Bez uspeha, pa su Zadrani u prvom minutu zadnje deonice pobegli na +20 (70:50) i tako praktično kaparisali svoj najveći trijumf od početka nove sezone regionalnog takmičenja. Božić, Ramljak i Drežnjak nemilice su zasipali koš crno-belih i dizali na noge krcate tribine. 

Ništa se nije promenilo do kraja utakmice, jer koncentrisani i raspoloženi domaćin nije ispuštao konce igre, a gosti nisu dolazili do svoje niti do rešenja za rivalove šutere, pre svega za najefikasnijeg Božića (26 poena) i nešto manje uspešnog šutera Drežnjaka (25). 

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Tristan Vukčević sa 16 poena, dok je Zek Ledej ubacio 11 poena u meču za zaborav i(li) ozbiljnu analizu, u susret novim obavezama na Jadranu (30. decembra protiv Mornara u Baru) i evroligaškog duela sa Virtusom (28. decembra u Beogradu)

AdmiralBet ABA liga, 13. kolo

petak

Cedevita Olimpija - Cibona 93:91

subota

Mornar - FMP 75;77

Budućnost - Studentski Centar 82:94

nedelja

Krka - Borac 89:80

Zadar - Partizan 84:68

Crvena zvezda - Split 19.00 (TV Arena 1 Premium)

ponedeljak

Mega - Igokea 18.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport