Košarka

Lebron Džejms dobija veliko pojačanje: Vestbruk se seli u Los Anđeles

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2021

-

19:11 >> 22:56

Lebron Džejms dobija veliko pojačanje: Vestbruk se seli u Los Anđeles
Rasel Vestbruk - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Rasel Vestrbruk trejdovan je u Los Anđeles Lejkerse, saopštili su brojni mediji iz Sjedinjenih Američkih Država.

Uoči sinoćnjeg NBA drafta, pouzdani američki novinari i košarkaški insajderi, Adrijan Vojtehovski i Šams Šarnija, objavili su informaciju da će se plejmeker Vizardsa pridružiti Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu u klubu iz Kalifornije.

U zamenu za njega, tim iz Vašingtona dobio je Kajla Kuzmu, Kouldvel-Poupa, Montreza Herela, kao i prava na 22. pika sa drafta. 

Vestbruk koji je rekorder najjače košarkaške lige po broju tripl-dablova (184), nakon godinu dana u Hjustonu, prešao je u Vizardse, sa kojim je napravio veliki uspeh, domogavši se plej-of serije, u kojoj su izgubili od Filadelfije u prvom kolu.

Iako ovaj trejd ne može biti ozvaničen sve do 6. avgusta, nekadašnji MVP se već oprostio od grada i navijača kluba putem društvenih mreža.

"Hvala Vašingtone, dočekali ste mene I moju porodicu širom raširenih ruku. Svi, od uprave do trenerskog osoblja, šefa struke, saigrača, navijača. Zahvalan sam što ste mi dali priliku i podržali me prilikom svakog koraka", rekao je košarkaš, koji će od sledeće sezone u dresu Lejkersa pokušati da uzme prvu titulu u karijeri.

 

Komentari (0)

Sport