Košarka

Nikola Topić raspametio navijače Zvezde: Umreću za ovaj grb ako to budu tražili od mene

Komentari

Autor: Euronews

28/12/2023

-

16:43

Nikola Topić raspametio navijače Zvezde: Umreću za ovaj grb ako to budu tražili od mene
Nikola Topić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mladi košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić (18) rekao je u intervjuu za EPSN da mu je san da igra u dresu kluba sa Malog Kalemegdana. Sin slavnog košarkaša Milenka Topića, proglašen je za nedavno za najboljeg igrača juniorskog Evrobasketa, na kome je vodio Srbiju do zlata u Nišu. Zatim je nastavio da beleži sjajne partije u klupskim takmičenjima, konkretno u Megi, gde je donedavno bio na pozajmici. A, nakon velike prašine koju je podigao u medijima posle povratka u Zvezdu, slavni ESPN odlučio je da napravi intervju sa mladim Topićem, koga mnogi analitičari u Americi vide kao sigurnog pika prve runde na NBA draftu.

Nikola Topić stigao je na Mali Kalemegdan kao zamena za Šabaza Nejpira, koji je nastavio karijeru u milanskoj Olimpiji.

"Moj dugogodišnji san je da igram za Zvezdu - rekao je Topić za ESPN, dodajući: - Odrastao sam navijajući za ovaj klub. Meni će biti sve na svetu da igram pred 20.000 Zvezdinih navijača. A i nisam mogao da kažem 'ne' igranju košarke u Evroligi. Rizik je veliki, ali sam spreman. Uveren sam u sebe 100%. I moj otac, i moj menadžer Miško Ražnatović i ja razumemo da bi ovaj potez mogao da utiče na moje šanse na NBA draftu, ako se ne pokažem dobro. Ali spreman sam za bitku."

Bivši član Mege igraće u Zvezdi pod komandom Janisa Sferopulosa, koji je svojevremeno pomogao Deniju Avdiji da bezecuje Top 10 mesto na draftu kao član Makabija 2020. godine.

"Nismo pričali o ulozi koju ću igrati - kaže Topić, dodajući: - Šta god da (trener) kaže, uradiću. Ako kaže da umrem na terenu, umreću. Šta god treneru treba, daću sve od sebe da to i uradim."

Nije želeo previše da govori o predstojećem draftu, ali je zato izdvojio koju reč više o Luki Dončiću, sa kojim su ga Amerikanci već počeli da porede.

"Uopšte ne razmišljam o tome - rekao je Topić kada je upitan o NBA draftu. - To je daleka budućnost. Pet do šest meseci. Gledam samo sledeću utakmicu. Upravo sada razmišljam o Panatinaikosu", rekao je Topić, koji se potom osvrnuo na poređenja sa Dončićem.

"Luka je sjajan košarkaš. Sigurno jedan od igrača na koje se ugledam. Volim način na koji on vodi ekipu. Ne znam da li mogu da dostignem njegov nivo. Naravno, volim kada ljudi pričaju o našim sličnostima, jer je on jedan od najboljih košarkaša na svetu. Ali, svako je drugačiji. Videćemo da li ću uspeti da dostignem njegove visine", zaključio je mladi Nikola Topić.

Poređenja radi Topić ove sezone u regionalnom takmičenju beleži 18.6 poena, 6.9 asistencija uz 63 odsto "istinskog šuterskog procenta", dok je Luka Dončić poslednje sezone u Evroligi beležio 16 poena, 4.3 asistencije uz 61 odsto "IŠP".

Komentari (0)

Sport