Košarka

Dobra uvertira pred duplo kolo Evrolige: Smit debitovao, Partizan pobedio Mornar

Komentari

Autor: Euronews

30/12/2023

-

19:54

Dobra uvertira pred duplo kolo Evrolige: Smit debitovao, Partizan pobedio Mornar
Dobra uvertira pred duplo kolo Evrolige: Smit debitovao, Partizan pobedio Mornar - Copyright ABA liga

veličina teksta

Aa Aa

Dočekali su navijači Partizana da jednu utakmicu u AdmiralBet ABA ligi odgledaju bez stresa. Njihovi miljenici nadigrali su u Baru Mornar u 14. kolu regionalnog takmičena - 76:98 (18:22, 14:22, 24:23, 20:31).

Partizan je ubedljivo započeo duel i ekspresno došao do prednosti od 15:2, koja je bila i ključna za nastavak meča. Mornar se konsolidovao i zaigrao bolje, vratio se u meč ali je početna razlika bila toliko velika da Barani zapravo niti u jednom momentu nisu ugrozili pobedu gostiju.

Iako se Mornar nekoliko puta vraćao na jednocifrenu minus, crno-beli bi se nekom rutinskom serijom ponovo odlepili i tako su držali rivala na distanci do kraja utakmice.

Ovakva utakmica dozvolila je Željku Obradoviću da nešto više minuta da Balši Koprivici i Tristanu Vukčeviću, a svoje prve minute u dresu "parnog valjka" dobio je Džejlen Smit, koji kao da nije bio skautiran od strane domaćina, te je to iskoristio da šutira (4/13 iz igre) kada god mu odbrana to dozvoli, ali i da upošljava i upozna saigrače.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Danilo Anđušić sa 17 poena, Vukčević je dodao 13, dok su Koprivica i Smit ubacili po 11.

Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Markus Luis sa 18 poena, Markus Veders je postigao jedan manje, a Aleks Gavrilović je susret okončao sa 12.

Pred Partizanom je sada teška dupla nedelja u Evroligi. Četa trenera Obradovića će prvo u utorak dočekati Asvel, koji je u poslednjem kolu namučio Real Madrid, a onda sledi drugi "večiti derbi" u eltinom evropskom takmičenju, koji će sada odigrati na parketu Crvene zvezde.

ABA liga,14. kolo

četvrtak

Cibona - Borac Mozzart 97:101

petak

Krka - FMP 87:89

Studentski Centar - Split 91:92

subota

Zadar - Budućnost 57:67

Mornar - Partizan 76:98

Crvena zvezda - Igokea 20.00 (TV Arena 2 Premium)

nedelja

Mega - Cedevita Olimpija 12.00

Komentari (0)

Sport