Košarka

Partizan sjajan 25 minuta: Sigurna pobeda crno-belih protiv Asvela

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2024

-

22:20

Partizan sjajan 25 minuta: Sigurna pobeda crno-belih protiv Asvela
Partizan sjajan 25 minuta: Sigurna pobeda crno-belih protiv Asvela - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Maestralnih 25 minuta, pa opuštanje i pad za ne tako ubedljivu pobedu kao što se činilo da će biti.

Partizan je 2024. godinu počeo evroligaškim trijumfom protiv Asvela 90:77 (23:17, 27:14. 19:14, 21:32). Razlika na kraju jeste bila ubedljiva, ali je moglo da bude daleko gore po goste, koji su u poslednjoj četvrtini postigli poen više nego u celom prvom poluvremenu.

Tim trenera Željka Obradovića tako je, sa skorom 10-8, a posle dva vezana poraza opet ostvario napredak na tabeli, ali i vratio samopouzdanje pred veliki gradski derbi sa Crvenom zvezdom, u kojem će na istom mestu u Štark areni kroz samo dva dana igrati bez prisustva svojih navijača.

Partizan je odigrao sjajno prvo poluvreme, u kojem je "fenjerašu" Evrolige ubacio čak 50 poena, a uz čvrstu odbranu napad Asvel sveo na svega 31 koš. Briljirali su u prvom redu Kevin Panter i Ognjen Jaramaz. Kapiten crno-belih je u prve dve deonice postigao čak 15 poena, dok je Jaramaz stao na osam. Ipak, potrebno je istaći da je razlika u korist "parnog valjka" počela da raste onog trenutka kada je Tristan Vukčević pogodio trojku, a onda uz dodatno slobodno bacanje dodao još jedan poen za vođstvo 23:18.

Od 50 postignutih poena, samo su tri košarkaši Partizana dali sa linije za slobodna bacanja i to iz pet pokušaja. Beograđani su imali sjajan šut za dva 13/18 i nešto lošiji (u odnosu na dva) za tri 7/17.

Miljenik Grobara Žofri Lovernj sa Kevinom Panterom i dresom Partizana

Regionalnog prvaka dobar ritam krasio je i na početku treće četvrtine, pa je razlika u jednom momentu išla i do maksimalnih "+31" (69:38). Posle toga došlo je do opuštanja i pada u igri Partizana, što je gost iskoristio i na kraju razliku sveo na pristojnih "-13).

Panter je meč završio sa 22 poena sa samo jednim promašajem za tri (4/5). Danilo Anđušić, koji je u prvom poluvremnu bio van liste strelaca, na kraju je stigao do drugog strelca ekipe protiv Asvela sa 15 koševa, a treći je bio Jaramaz sa 11. Svi košarkaši crno-belih uspeli su da se upišu, u skokovima je dominirao Frenk Kaminski sa sedam, a u asistencijama Džejms Naneli sa četiri.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport