Košarka

Sferopulos pred derbi: Moramo da budemo fokusirani, meč sa Partizanom vrlo važan za Zvezdu

Komentari

Autor: Euronews

03/01/2024

-

16:29

Sferopulos pred derbi: Moramo da budemo fokusirani, meč sa Partizanom vrlo važan za Zvezdu
Sferopulos pred derbi: Moramo da budemo fokusirani, meč sa Partizanom vrlo važan za Zvezdu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos izjavio je da je predstojeći meč sa Partizanom vrlo važan za njegov tim i dodao da očekuje tešku utakmicu protiv crno-belih u Evroligi. 

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće u četvrtak Partizan od 20 časova u Štark areni u 19. kolu Evrolige. 

"Derbi je uvek derbi, vrlo važna utakmica za nas. Igramo na domaćem terenu, pred našima navijačima, očekujemo tešku utakmicu kao i uvek. Nevezano za to kakve su ekipe ovakve utakmice su unikatne. Imamo iskusne igrače u ovom tipu utakmica, moramo da budemo fokusirani umom i telom", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije. 

Crvena zvezda je u dosadašnjem delu sezone ostvarila sedam pobeda i 11 poraza, dok Partizan ima učinak 10-8. Beogradski crveno-beli su gostima savladali Fenerbahče 85:76, dok su crno-beli pobedili Asvel 90:77. 

"Igramo Evroligu, tek je počeo drugi deo šampionata. Pobedili smo juče, moramo i da nastavimo tako. Rekao sam da je naša odbrana bila vrlo dobra, u pojedinim trenucima i odlična. Mislim da smo i protiv Reala igrali dobru odbranu, mi smo taj meč izgubili, ali bili smo dobri u tom segmentu igre. Moramo nastaviti da igramo takvu odbranu, da budemo pametni", dodao je trener Crvene zvezde. 

Grčki strateg je govorio i o potencijalnim pojačanjima. 

"Mi sada imamo važnu utakmicu pred nama, pa onda u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije. Nakon 15. januara odlučićemo da li nam je neko potreban ili nije", naveo je grčki stručnjak. 

Sferopulos je istakao da će pred utakmicu odlučiti da li će Luka Mitrović igrati protiv Partizana. 

"Trčao je malo juče, odradiće šuterski trening i radiće individualno. Sutra je planiramo da radi sa ekipom i tada ćemo pre meča da odlučimo da li će igrati ili ne", rekao je Sferopulos. 

On je ponovio da je srećan što se Nikola Topić vratio u Crvenu zvezdu. 

"Sećate da smo već pričali o njegovom povratku i da sam mnogo puta rekao da računam na njega, da smo ga gledali pre dolaska.  Veoma sam zadovoljan što je ovde, on je igrač koji je spreman za Evroligu. To je sada najvažnije", zaključio je Sferopulos.

Komentari (0)

Sport