Košarka

Ostoja Mijailović: Situacija je čista, za Kabokla smo platili 150.000 evra

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2024

-

18:09

Ostoja Mijailović: Situacija je čista, za Kabokla smo platili 150.000 evra
Ostoja Mijailović: Situacija je čista, za Kabokla smo platili 150.000 evra - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je danas u Beogradu da su crno-beli za brazilskog reprezentativca Bruna Kabokla platili obeštećenje od 150.000 evra.

Košarkaški klub Venecija saopštio je ranije danas da je Arbitražni sud Serije A prihvatio žalbu protiv Kabokla, koji je, kako tvrdi italijanski tim, odbio da poštuje svoje ugovorne obaveze. 

Kaboklo je početkom novembra prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom. Crno-beli su tada dobili dozvolu FIBA da potpišu ugovor sa brazilskim reprezentativcem.

Kaboklo je drugi deo prošle sezone igrao za Ulm, a potom je krajem juna 2023. potpisao ugovor sa Venecijom. Brazilac posle dobrih igara na Svetskom prvenstvu nije želeo da se priključi italijanskom klubu, a onda je u novembru prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom.

Agencija koja zastupa brazilskog košarkaša je saopštila tada da Kaboklo nije imao potpisan ugovor, već predugovor sa Venecijom i da nije bilo nikakvih prepreka ka njegovom prelasku u Partizan posle odluke FIBA.

"Partizan je po odluci FIBA platio obeštećenje od 150.000 evra i za igrača dobio LOC (letter of clearence) bez kojeg on ne bi ni mogao da bude registrovan. Samim tim, situacija je čista i na nju ne može da utiče nikakva odluka arbitraže koja za ovaj slučaj nije ni nadležna", izjavio je Mijailović za "Mozzartsport".

Komentari (0)

Sport