Košarka

Slavlje Partizana u "Draženovom domu": Cibona pokazala "zube" Beograđanima

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2024

-

20:06

Slavlje Partizana u "Draženovom domu": Cibona pokazala "zube" Beograđanima
Panter i Ledej - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita u "Draženovom domu", gde su u "balkanski klasiku" savladali vrlo dobru Cibonu za 12. pobedu u sezoni i drugo mesto u AdmiralBet ABA ligi - 87:74 (20:25, 20:13, 21:13, 26:23).

Hrvatski tim pružio je i više nego solidan otpor evroligaškoj postavi Željka Obradovića. Cibona je u jednom trenutku imala i 12 poena prednosti. Rezultatski je parirala crno-belima većim delom utakmice, naročito u prvom poluvremenu, ali je kvalitet Beograđana, na kraju, ipak presudio.

Ključnu razliku crno-beli su napravili krajem druge i početkom treće četvrtine. Cibona je potom ponovo uspostavila ravnotežu i stigla do novog egala sredinom poslednje deonice kada je od 46:59, prišla na 62:67, ali nije imala snage za preokret. Kada je bilo potrebno, Partizan je odigrao kako treba. Strpljivo su u finišu Beograđani gradili akcije i do poena dolazili sa linije penala, da bi u samoj završnici slavili i sa možda ubedljivijem rezultatom nego što realna slika na parketu pokazuje.

Što se same utakmice tiče, Cibona je sa mnogo većom energijom otvorila utakmicu, koja je na krilima dobre igre u tranziciji, stekla dvocifrenu prednost u već finišu uvodne četvrtine (21:9). Međutim, gosti iz Beograda su ubrzo uspostavili ravnotežu i sa par učinkovitih napada, stigli do priključka do odlaska na prvi mali odmor (25:20). 

Druga četvrtina igrala se mahom u serijama, uz nešto veću incijativu Partizana. Crno-beli kupili su poene iz reketa, Cibona uglavnom sa distance, da bi se na poluvreme otišlo sa blagom prednošću "parnog valjka" - 40:38.

Cibona je potom još neko vreme rezultatski parirala Partizanu, ali je sredinom treće deonice upala u kontra ritam. Podigli su crno-beli rampu u defanzivi, ograničili protivničke šutere sa distance i uz dobru unutrašnju igru, stigli do prve dvocifrene prednosti pred odlazak u poslednju četvrtinu (61:51).

Hrvatski tim je zatim 12:2 serijom nekako stigao do još jednog priključka (63:67), ali nije bilo iznenađenja u finišu. Partizan je podigao procente šuta, zaigrao kako treba i na krilima dobre role Anđušića i Kabokla, opravdao ulogu favorita u završnici.

AdmiralBet ABA liga, 16. kolo.

Petak

Split - Cedevita Olimpija 93:85

Subota

Mornar - Zadar 86:78

Nedelja

Mega - FMP 86:72

Krka - Budućnost 75:86

Crvena zvezda - Borac 90:74

SC Derbi - Igokea  

Ponedeljak

Cibona - Partizan 87:74

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport