Košarka

"Zauvek naš brat": Golden Stejt se oprostio od Dejana Milojevića

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

20/01/2024

-

17:22

"Zauvek naš brat": Golden Stejt se oprostio od Dejana Milojevića
Dejan Milojević - Copyright AP/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Golden Stejt voriorsi podelili su na društvenim mrežama emotivni video-snimak kojim se opraštaju od Dejana Milojevića. Kevon Luni i Stiv Ker govorili su o tome koliko je Milojević značio ekipi, a video se završava oproštajnom porukom: "Zauvek naš brat".

Podsetimo, košarkaški trener i bivši reprezentativac preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara.

Video-snimak koji su Voriorsi podelili na društvenim mrežama počinje citatom Milojevića.

"Upoznajete mnogo ljudi, delite znanje sa njima. Kada vidite da stvari na kojima radite pomažu nekome da napreduje, da procveta, to je sjajan osećaj. Ja stvarno volim svoj posao", govorio je Milojević.

Nekadašnji trener Mege dosta je radio sa centrima, a o tome govori i košarkaš Kevon Luni.

"Čim smo se upoznali, sprijateljili smo se. Odmah se videlo da zna o čemu govori. Veoma je iskren i obraća pažnju na detalje. Nije se bojao da kaže šta radim pogrešno, a ja sam počeo da gradim samopouzdanje", rekao je Luni, centar ekipe iz San Franciska.

Stiv Ker, prvi čovek stručnog štaba Voriorsa, podsetio je na Milojevićev uticaj na ekipu.

"On obožava igru, mnogo voli ljude, uvek se smeje i svakog dana donosi radost i zaraznu pozitivnost", rekao je Ker.

Milojević je sa ekipom Golden Stejta 2022. osvojio titulu NBA lige.

Vest o preranoj smrti Dejana Milojevića nije ražalostila samo Srbiju i poklonike košarke širom Evrope već je rastužila i američke kolege  pomoćnog trenera u stručnom štabu Golden Stejta, pa nema konferencije za medije pre ili posle NBA mečeva u noći između srede i četvrtka na kojoj nije sa pijetetom izgovoreno ime nekada vrhunskog igrača i stručnjaka sa velikom perspektivom. 

Uz to su sve utakmice počele minutom ćutanja i sa fotografijom velikog dečaka u telu odraslog muškarca na centralnim semaforima dvorana širom Sjedinjenih Američkih Država. 

Inače, dvorana "Mega Factory" uskoro će promeniti ime i zvaće se po Dejanu Milojeviću, objavio je košarkaški menadžer Miško Ražnatović. 

"Danas u Beogradu, u hali ‘Mega Factory’, trenažnoj dvorani Mege gde je Dejan proveo skoro celu trenersku karijeru. Ime dvorane će uskoro biti promenjeno", napisao je Ražnatović uz Milojevićevu fotografiju iz hale.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport