Košarka

Preminuo Dejan Milojević

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2024

-

20:22

Preminuo Dejan Milojević
Dejan Milojević - Copyright AP/Darren Yamashita, File

veličina teksta

Aa Aa

Srpski trener Dejan Milojević preminuo je danas u 46. godini. Milojević je hitno primljen u bolnicu u Solt Lejk Sitiju, ali nije uspeo da se izbori sa srčanim udarom koji ga je zadesio u noći između utorka i srede.

Milojević je svoju karijeru započeo u 1994. godine u Beovuku, a nakon toga je nosio i dresove FMP-a, Budućnosti, Partizana, Valensije i Galatasaraja.

Tri puta je osvajao regionalnu ligu, dok je isto toliko puta bio MVP ABA lige. Takođe je i u sezonama 2005/06. i 2006/07. bio najbolji strelac takmičenja. U dresu reprezentacije je postao prvak Evrope 2001. godine u Turskoj.

Kada je u pitanju njegova trenerska karijera, 2012. godine ju je započeo u Mega Basketu gde je proveo osam godina i osvojio Kup Radivoja Koraća 2016. godine. Kao glavni trener je vodio i podgoričku Budućnost sa kojom je osvojio "duplu krunu" 2021. godine. Istog leta je postao član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, gde je bio asistent Stivu Keru. Upravo sa franšizom iz San Fransiska je osvojio NBA titulu 2022. godine.

Danilović: Napustio nas je veliki čovek

Košarkaški savez Srbije (KSS) oprostio se od nekadašnjeg reprezentativca i člana stručnog štaba Dejana Milojevića. Milojević je sa reprezentacijom bio šampion Evrope 2001, a bio je i član stručnog štaba selektora Igora Kokoškova.

U ime KSS i svoje lično ime predsednik Saveza Predrag Danilović je porodici Dejana Milojevića uputio reči saučešća.

"Dugo nisam mogao da poverujem da su vesti iz Amerike tačne. Iako su informacije govorile jedno, poznavanje Dejanovog karaktera je davalo nadu u čudo. Ipak, veliki borac, veliki čovek i moj dragi prijatelj nije uspeo. Porodici Milojević želim da uputim reči saučešća, baš kao i svim ljudima iz našeg sveta košarke. Jer nije postojao onaj koji Dejana nije poštovao i voleo. Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener i čovek bez ijedne mrlje! Neka mu je laka zemlja", istakao je Danilović.

Golden Stejt: Apsolutno smo skrhani smrću Milojevića

Apsolutno smo skrhani iznenadnom smrću Dejana Milojevića, ovo je šokantan i tragičan udarac za sve koji su povezani sa Voriorsima i neverovatno težak period za njegovu porodicu, prijatelje i sve nas koji smo imali neverovatno zadovoljstvo da radimo sa njim, navodi se u saopštenju Golden Stejta.

"Tugujemo sa njegovom suprugom Natašom i njihovom decom Nikolom i Mašom".

Oglasio se i trener Voriorsa Stiv Ker, u čijem stručnom štabu je Milojević radio poslednje tri godine.

"Uz to što je bio sjajan košarkaški trener, Dejan je bio jedno od najpozitivnijih i najboljih ljudskih bića koje sam ikada poznavao, neko ko je donosio radost i svetlost svakom danu svojom strašću i energijom", poručio je Ker.
 
 

Komentari (0)

Sport