Košarka

Novi košarkaški spektakl u Areni: Crvena zvezda dočekuje Partizan u Aba ligi

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2024

-

12:10

Novi košarkaški spektakl u Areni: Crvena zvezda dočekuje Partizan u Aba ligi
Novi košarkaški spektakl u Areni: Crvena zvezda dočekuje Partizan u Aba ligi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska "Štark arena" biće ove večeri ponovo epicentar košarkaških zbivanja u Evropi, budući da će na ovom mestu u okviru 18. kolu Admiralbet Aba lige prvotimci Crvena zvezda ugostiti Partizan.

Novi spektakl u režiji igrača dva najbolja srpska kluba privlači mnogo pažnje, a pobednik ovog duela bio bi na korak do ispunjenja cilja i osvajanja liderske pozicje na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja.

Crveno-beli za sada imaju dve pobede više i drugi ovosezonski trijumf nad večitim rivalom bi im omogućio da "lakše dišu", dok bi eventualna pobeda crno-belih "zakuvala" borbu za prvo mesto.

"Svaka utakmica sa Partizanom je važna. Znamo važnost i ove utakmice, kao što je i svaka važna, ali znamo i da smo prvi na tabeli u ovom trenutku. Imamo ekstra motiv, jer želimo da ostanemo na prvom mestu. Mislim da će Miloš Teodosić da bude spreman kao i ostali momci. Pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i bodre naš tim ali fer, sportski i korektno", kaže trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos uoči meča sa Partizanom.

"Crno-beli" u duelu protiv Zvezde ulaze osokoljeni pobedom nad Žalgirisom u poslednjem kolu Evrolige i u redovima osvajača regionalnog takmičenja tu energiju žele da prenes i na večerašnji duel.

"Nadam se da su se igrači odmorili. Ima igrača koji nisu igrali pre dva dana, neki su bili van tima pa ćemo da vidimo ko je tu najopterećeniji. Najveću minutažu su imali Ledej, Naneli i Doužer. Oni će biti u nekom slabijem ritmu, a ostali će raditi jedan pristojan i normalan trening", rekao je trener Partizana, Željko Obradović.

Meč između dva prvoplasirana tima AdmiralBet Aba lige na programu je u 19.00 časova, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport