Košarka

Nikola Jokić o njegovim Nagetsima: Mi ne pravimo buku, mi smo tihi divovi

Komentari

Autor: Euronews

20/02/2024

-

16:43 >> 16:44

Nikola Jokić o njegovim Nagetsima: Mi ne pravimo buku, mi smo tihi divovi
Džamal Marej i Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

veličina teksta

Aa Aa

Nakon završenog "Ol-star" vikenda, koji ste ekskluzivno mogli da pratite na kanalima TV Arene sport, jedini srpski predstavnik na manifestaciji u Indijanapolisu, Nikola Jokić (29), seo je da porazgovara sa medijima bliskim njegovim Nagetsima, a evo čega se sve dotakao u opširnom intervjuu sa "Altitud sports".

Govorio je o brojnim stvarima, od rođendana i činjenice da se nalazi pred vratima četvrte decenije, do ljubavi prema porodici, konjima, zatim o nedavno završenom "Ol-staru", kao i NBA ligi i svim poteškoćama koje nosi igranje košarke na najvećoj sceni sveta.

Prvo, o manifestaciji u Indijanapolisu, gde je "Ol-star" meč završio sa 13 poena uz devet asistencija - "Najbolja stvar ovog vikenda je što sam imao priliku da se družim sa najboljim košarkašima sveta. Lepo sam proveo vreme sa momcima i druženje sa njima ću sigurno pamtiti", rekao je Nikola na startu razgovora.

Osvrnuo se potom na pitanje, da li je bilo perioda u njegovoj karijeri kada je mislio da neće uspeti u NBA ligi?

"Oh da, naravno. I dalje mislim da možda neću uspeti, ali šalim se. Ali da, znajući svoju istoriju, znajući svoj put, mislim da je to zaista neki jedinstven put i jedinstven način da dođeš do NBA lige. Došao sam ovde da bih, bukvalno, trenirao. Tada sam bio peti ili šesti veliki igrač. Tako da je to bilo lep način da se nagradiš s tom Ol-star utakmicom, ako to ima smisla. Tog trenutka se sećam, bio je to zaista privilegovan trenutak. Mislim da čak i sada predstavljam Denver Nagetse i svoj rodni grad, svoju porodicu. I zato se trudim da se zabavim."

Nikola je prošle sezone vodio Denver do prve titule u istoriji, pa je dobio pitanje kako definiše uspeh u ovom trenutku karijere.

"Mislim da je u ovom trenutku šampionski pehar verovatno vrhunac. Jednostavno se trudiš da ne padneš. Samo pokušavaš da ne padneš na tom nekom početku. Želiš da budeš tamo i možda da pronađeš neki novi vrh planine. Videćemo. Naravno, novi šampionski naslov će nas sve podići kao grupu, kao tim. Ali mislim da se jednostavno svakodnevno pobedjuju utakmice i, kao što sam rekao, živeti pobeđivanje je stil života i taj stil ne prihvata poraz, rekao bih to".

 

 

Srpski centar poznat je kao tip igrača koji ima veliku minutažu i neko ko retko preskače utakmice tokom regularne sezone, pa je otkrio kako se mentalno nosi sa umorom i generalno, pritiskom.

"Mislim da mi tu dosta pomaže porodica, jer je moj konj danas pobedio, ako neko želi da zna. U Rimu. Da, moj konj je bio dobar. Takve stvari, znate. Onda ne razmišljam o košarci tokom celog dana, razgovaram sa prijateljem ovde, zatim razgovaram sa prijateljem u Srbiji o trci takođe. A onda provodim vreme sa porodicom, imamo nekoliko dece koja trče oko nas i drže nas zauzetima i zabavljaju nas. Ponekad moramo i mi zabaviti njih, znate, tako da, reći ću da su to moja porodica i moji konji."

Da može da bira novi klub, ponovo bi izabrao tim iz Kolorada. Oni su porodica...

"Razgovarao sam sa nekim pre nedelju ili dve, da mogu sada da biram neki tim, sigurno bih izabrao Denver Nagetse. Samo zato što mislim da je priča neverovatna, to je tako jedinstveno i mislim da ne bih izabrao nijedan drugi tim. Samo mislim da je veće od košarke. Mislim da je to nešto za šta, naravno, zahvalan sam košarci i svemu tome. Košarka nam je pružila neverovatan život. Živimo u sjajnom gradu i sve to, ali porodica je nešto poput sidra i drži nas sve zajedno. Mi ne pravimo buku, znate, mi smo kao talas, jednostavno... Tihi divovi."

Ćerkin osmeh je nešto što ga najviše usrećuje.

"Moram reći da je to porodica i stvari koje radim van košarke, verovatno to. Čuti svoju ćerku kako se smeje kao luda, to je ono što volim. To je nešto što ne možeš kupiti. To je nešto čisto."

Nikola je u ponedeljak napunio 29 godina.

"Uh, 29, prijatelju, misliš da je to samo broj, ali nije. Zašto nije? Ne znam. Mislim da kada napuniš 30 godina više nisi mlad, tako da se ne radujem. Ne želim biti kao Markus, pogledajte ga."

Otkrio je šta je to što mu se najvažnije dogodilo prošle godine na profesionalnom planu, kao i koja je najveća lekcija koju je naučio.

"Profesionalno gledano, mislim da je to moralo biti prvenstvo. Znam da to nije ove godine, ali to je bilo zapravo prošle godine.. Bilo je smešno za mene. Znaš, nešto što smo napravili istoriju, prvi put ikada. To je nešto za šta ćemo biti upamćeni. Stavili smo naša imena u neko nasleđe. Mislim da je to nešto zaista jedinstveno. A lekcije koje sam naučio... To je teško pitanje za mene. Šta znam o sebi i lekcije koje sam naučio. Možda ne učim lekcije. Samo živim svoj život bez lekcija. Osećam se tako. Sviđa mi se".

Nije imao naročito velike želje za rođendan.

"Nemam velike ciljeve i velike snove. Želim male, kao što je moja porodica zdrava. Da moji konji pobede trke, neki mali uspesi. Ne treba mi ništa veliko i sjajno. Tako sam srećan s malim pobedama", zaključio je srpski as.

Komentari (0)

Sport