Košarka

Vasa Micić odigrao dobar meč, pa izgubio ključnu loptu: Šarlot poražen u Torontu

Komentari

Autor: Euronews

04/03/2024

-

09:40

Vasa Micić odigrao dobar meč, pa izgubio ključnu loptu: Šarlot poražen u Torontu
Vasa Micić odigrao dobar meč, pa izgubio ključnu loptu: Šarlot poražen u Torontu - Copyright Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Sedmi put u nizu košarkaši Šarlota se iz Toronta vraćaju pognute glave, a u noći između nedelje i ponedeljka Reportsi su ih savladali 111:106.

Još jedan "srpski derbi" u NBA ligi završen je pobedom ekipe koju trenira srpski stručnjak Darko Rajaković, ali je u redovima gostiju sasvim solidan bio Vasilije Micić koji je na terenu proveo 35 minuta i za to vreme ostvaro učinak od 12 datih poena.

Srpski reprezentativac je imao i dve uhvaćene lopte, šest uspešnih dodavanja saigračima, kao i jednu ukradenu loptu, ali i četiri izgubljene, a upravo ta četvrta je bila u posednjem napadu Hornetsa kada su eventualnom trojkom mogli da obezvede produžetak. Međutim, Geri Trent Džunior je uspeo da mu je ukrade, pa je Micić na kraju i jedan od tragičara Šarlota.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Er Džej Beret sa 23 poena i devet skokova, dok je u Micićevom timu Brendin Miler ostvario "dabl-dabl" učinak sa 26 datih poena i 10 uhvaćenih lopti.

Deo tima Šarlota na gostovanju u Kanadi bio je i Aleksej Pokuševski koji se nedavno priključio Hornetsima, ali nije dobio priliku da uđe na teren.

San Antonio je na svom terenu bio bolj od Indijane 117:105, a centralna figura meča bio je Viktor Vembanjama koji je postigao 31 poena i imao 12 uhvaćenih lopti, od čega čak 10 pod svojim košem.

NBA liga

Orlando - Detroit 113:91
Toronto - Šarlot 111:106
Klivlend - Njujork 98:107
San Antonio - Indijana 117:105
Finiks - Oklahoma 110:118

Komentari (0)

Sport