Košarka

Košarkaški klub Dubai od srede postaje član Evrolige

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2024

-

12:45

Košarkaški klub Dubai od srede postaje član Evrolige
Košarkaški klub Dubai od srede postaje član Evrolige - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški klub Dubai od srede zvanično postaje deo sistema Evrolige, objavio je danas portal Jurohups (Eurohoops).  Očekuje se da će posle nekoliko obrta članstvo Dubaija u sistemu Evrolige biti zvanično potvrđeno u sredu, navodi se u tekstu.

Dodaje se da će odluka biti doneta na klupskim/akcionarskim sednicama u utorak i sredu i ističe da je izvesno da je projekat već dobio neophodnu većinu, uprkos primedbama dva kluba u vezi sa geopolitičkim interesima i različitim vizijama projekta.

 

 

"Većinska podrška, zajedno sa podrškom generalnog direktora Evrolige Pauliusa Motejunasa i predsednika Dejana Bodiroge, znači da članstvo Dubaija sad izgleda kao formalnost. Dubai će sledeće sezone igrati u Evrokupu, dokazujući na terenu da zaslužuje najviši nivo i usvojivši profesionalan pristup kako na terenu, tako i van njega. Interes Dubaija je takođe podstakao Abu Dabi da ponudi 75 miliona evra za domaćina naredna tri Fajnal fora, naglašavajući interesovanje regiona za košarku izvan NBA lige", zaključuje se u tekstu Jurohupsa.

Komentari (0)

Sport