Košarka

Sferopulos pred Split: Moramo da kontrolišemo ritam utakmice

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2024

-

19:23

Sferopulos pred Split: Moramo da kontrolišemo ritam utakmice
Sferopulos pred Split: Moramo da kontrolišemo ritam utakmice - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde sutra gostiju Splitu u okviru poslednjeg, 26. kola regularnog dela AdmiralBetABA lige.

Crveno-beli su u ponedeljak ubedljivo savladali SC Derbi i tako i matematički osigurali prvo mesto i prednost domaćeg terena u doigravanju koje startuje narednog vikenda.

Utakmica sa Splitom igra se od 18 časova (TV Arena 1 Premium) na "Gripama". Bez obzira što će tim biti nekompletan i bez takmičarskog motiva jer je cilj ostvaren, trener Janis Sferopulos želi maksimum od ekipe:

"Igramo utakmicu poslednjeg kola i bez obzira što smo i matematički osigurali prvo mesto na tabeli, želimo još jednu pobedu. Naš protivnik je atletski odlična ekipa, lopta im se dobro kreće u napadu i mogu da poentiraju i iznutra i sa spoljnih pozicija. Uvek, kao prvo napominjem da je izuzetno važno da kontrolišemo ritam utakmice kako bi došli do pobede".

Dejan Davidovac se nadovezao na reči grčkog stručnjaka

"Ekipa Splita je jedno od prijatnih iznenadjenja ove sezone, odigrali su dobru sezonu sa nekoliko izvanrednih utakmica u kojima su pokazali svoj potencijal i kvalitet. Igraju prilično brzo, mogu da poentiraju sa svih pozicija. Mi nemamo takmičarski imperativ, ali želimo pobedu jer se tako gradi dobra atmosfera i ritam pred plej of koji sledi uskoro".

Crveno beli se nakon utakmice odmah vraćaju u Beograd, jer im već u četvrtak sledi meč 34. kola Evrolige sa Anadolu Efesom, pa onda i start doigravanja u ABA ligi.

Komentari (0)

Sport