Košarka

"Kralj Nikola" drugi centar po asistencijama u istoriji NBA lige

Komentari

Autor: Euronews

11/04/2024

-

09:48

"Kralj Nikola" drugi centar po asistencijama u istoriji NBA lige
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Nastavio je Nikola Jokić da ispisuje stranice istorije NBA lige, u pobedi nad Minesotom 116:107, upisao je sedam asistencija i sa ukupno 4.650 dodavanja postao drugi najbolji centar asistent u istoriji. Nadmašio je legendarnog Vilta Čemberlena sa 4.643, a ispred je još samo Karim Abdul-Džabar sa 5.660 asistencija.

"Svaka je utakmica drugačija. Rivali su uvek drugačiji, ali sa svakim mečom se uči, stiče određeno isksutvo. Minesota je sa razlogom najbolji defanzivni tim. Imaju jako dobre igrače sa raznim karakterstikama i jako ih je teško pobediti", rekao je Jokić na pres konferenciji.

Ipak, 41 poen centra Denvera najboljoj odbrani i sigurno najboljem centru defanzivcu Rudiju Goberu je učinak kakvim se ne mogu pohvaliti ostali.

"On je važan igrač tima i u defanzivi i u ofanzivi. I nije jedini koji igra značajnu ulogu".

 

 

Denveru su do kraja lige i očuvanju prvog mesta na Zapadu ostala dva meča, protiv San Antonija i Memfisa.

"Ako budemo igrali sa ovakvom energijom i posvećenošću trebalo bi da ostanemo broj jedan. Ali, znate da smo izgubili od Hjustona i San Antonija prošle godine, loš dan može da se dogodi. Važno je da smo opet prvi, jer ćemo imati prednost, ali moramo da dobijemo natredne dve utakmice. Za nas je uvek ona prva koja sledi najvažnija. Moramo da nastavimo da podižemo nivo igre".

MVP pitanje je uvek nelagodno za Jokića.

"Zaista me nije briga za to, mislim da je cela priča o MVP-ju otišla u pogrešnom smeru i izmakla kontroli. Igram dobru košarku, igraju dobro i drugi i mislim da nekoliko njih zaslužuje tu nagradu", rekao je Jokić, hvaleći i saigrače i navijače Denvera.

Komentari (0)

Sport