Košarka

Adam Silver postavio primer svim "kladioničarima": Brat Majkla Portera doživotno suspendovan iz NBA lige

Komentari

Autor: Euronews

17/04/2024

-

19:46

Adam Silver postavio primer svim "kladioničarima": Brat Majkla Portera doživotno suspendovan iz NBA lige
Adam Silver postavio primer svim "kladioničarima": Brat Majkla Portera doživotno suspendovan iz NBA lige - Copyright AP Photo/David Zalubowski, File

veličina teksta

Aa Aa

Šok u porodici saigrača Nikole Jokića!

Džontej Porter, brat daleko poznatijeg Majka Portera Džuniora, doživotno je suspendovan iz NBA lige zbog afere oko klađenja. 

Naime, košarkaš Toronto Reptorsa, koji ima svega 24 godine, na neslavan način završio je karijeru, pošto su pronađeni nepobitni dokazi da se Porter kockao kladeći se na sebe pre nešto manje od dva meseca.

NBA liga odlučila je da postavi primer i doživotno suspenduje Portera, koji je prilikom te afere, prigrabio nekoliko miliona dolara. 

"Ne postoji ništa važnije od odbrane integriteta naše lige, zbog naših navijača, igrača i svih ljudi koji su umešani u ovoj sport. Džontej Porter prekršio je zakon i zato je suočen sa ovom ozbiljnom kaznom", rekao je između ostalog komesar NBA lige Adam Silver.

Džontej Porter kažnjen je pošto je u nekoliko navrata, preko posrednika, uplaćivao i više desetina hiljada dolara da će postići mali broj poena na pojedinim utakmicama. Gornja granica bila je pet poena, a u strahu da ne ubaci par šuteva, Amerikanac bi lažirao povrede kako bi ranije napustio meč i zaradio novac.

Prvi slučaj navodno se dogodio 26. januara, potom se isto ponovilo i 20. marta, kada je primećena uplata od 80.000 dolara (zaradio je 1.1 milion). Da bi kasnije pronašli i desetak novih, manjih uplata, od kojih je inkasirao nekoliko desetina hiljada dolara.

Poređenja radi, godišnja plata Džonteja Portera iznosila je 560 hiljada dolara u Torontu, pa je ovim akcijama van terena zaradio više od onoga što mu je košarka davala. 

Komentari (0)

Sport