Košarka

Partizan protutnjao kroz Laktaše i zakazao okršaj sa Podgoričanima u polufinalu ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

21/04/2024

-

20:07

Partizan protutnjao kroz Laktaše i zakazao okršaj sa Podgoričanima u polufinalu ABA lige
Partizan protutnjao kroz Laktaše i zakazao okršaj sa Podgoričanima u polufinalu ABA lige - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana bez ikakve muke savladali su Igokeu u Laktašima i posle bolje igre u prvoj i trećoj četvrtini, bezecovali mesto u polufinalu ABA lige, gde će za narednog rivala imati podgoričku Budućnost - 100:77 (27:16, 22:22, 22:14, 28:22).

Posle lagane pobede u Areni, beogradski tim stigao je u Laktaše sa ciljem da završi seriju. Igrači Željka Obradovića ispoštovali su dogovor iz svlačionice. Zaustavili su skok rivala, koliko-toliko i broj poena iz tranzicije, da bi na krilima visokih procenata iz igre (20/26 za dva, 14/31 za tri), na kraju, zabeležili važnu pobedu pred okršaj sa Podgoričanima, koji je na programu od 3. do 6. maja.

Kapitalnu prednost crno-beli napravili su već u finišu uvodne četvrtine, kada je na semaforu pisalo 24:6. Ipak, ekipa iz Laktaša se nije predavala. Na krilima izuzetno raspoloženog Gorana Filipovića, u nekoliko navrata stizala je na posed zaostatka u drugoj četvrtini (35:38), ali nije imala snage da u kontinutitetu izdrži visok ritam.

Partizan je podigao stepen odbrane u reketu, ograničio rivala u skoku, kao i njegove startere u nastavku. I zahvaljujući velikom broju raspoloženih igrača i dobrim procentima iz igre, na kraju došao do zaslužene pobede i mesta među četiri najbolje ekipe u takmičenju.

Veliku ulogu u pobedi Partizana imao je Ponjitka, koji je pored 16 poena upisao i 12 asistencija. Ledej je bio najefikasniji sa 20 poena, dok su veliki doprinos dali i Naneli i Kaboklo sa po 14 poena. Sa druge strane, listu strelaca Igokee predvodio je pomenuti Filipović sa 28 poena, a osim njega, dobar meč odigrao je i Kondić (24).

Komentari (0)

Sport