Košarka

Partizan brani tron u ABA ligi, Budućnosti želi iznenađenje

Komentari

Autor: Euronews

30/04/2024

-

11:55

Partizan brani tron u ABA ligi, Budućnosti želi iznenađenje
Partizan brani tron u ABA ligi, Budućnosti želi iznenađenje - Copyright ABA liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana nastavljaju odbranbu AdmiralBet ABA lige protiv Budućnosti iz Podgorice. Igokea je lako preskočena, Budućnost je uvek veliki rival za crno-bele, ali od današnjeg ishoda prvog polufinalnog meča plej-ofa u beogradskoj "Areni" (18.30, TV Arena 1 Premium), naslutiti u kom će pravcu ići duel.

Da li će crno-beli nastaviti da Budućnost šalju na pognute glave posle polufinala, kao pre dve sezone (u seriji 2:1) ili 2011 (igrao se samo jedan meč) ili će možda Podgoričani konačno prekinuti taj niz od pet uzastopnih poraza od crno-belih i najaviti veliko iznenađenje.

"Igramo polufinalnu seriju protiv Budućnosti sa velikim respektom prema samoj ekipi. Imaju veliki kvalitet. Ono što bih želeo da naglasim ovom prilikom je da iako su nam veliki rivali, dolaze nam i veliki prijatelji. Takođe bih želeo da zamolim navijače Partizana da ih zaista na fer i sportski način dočekaju, da sve protekne u dobroj atmosferi. Mislim da je to ono što je potrebno ABA ligi, a pre svega, svima nama koji smo iz Partizana. Želeo bih da svima pokažemo gostoprimstvo koje možemo da pružimo prema svakom protivniku i da se svako dobro oseća koda dođe u našu Arenu, i na kraju krajeva da se isključivo priča samo o košarci", istakao je trener crno-belih Željko Obradović.

I Budućnost je brzinski odradila četvrtfinalni posao i po rečima trenera Andreja Žakelja imala vremena i da se domori i da se pripremi za duele sa braniocem trofeja ABA lige.

"Sami igrači žele što pre da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou. Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle preti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane. Ali, i oni se spremaju - očekujem osvežen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu... Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu. Prva utakmica u Beogradu protiv njih - tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu poslednju. Analizirali smo poslednji meč, vidjeli smo gde smo grešili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola", objasnio je Žakelj

AdmiralBet ABA liga, polufinale plej-ofa

Danas

Partizan - Budućnost 18.30 (AP1)

7. maj

Budućnost - Partizan 18.00

eventuelani treći meč 10. maj

Partizan - Budućnost

Petak 3. maj

Crvena zvezda - Mega 19.00 (AP1)

7. maj

Mega - Crvena zvezda 20.00

Eventualni treći meč 10. maj

Crvena zvezda - Mega

Komentari (0)

Sport