Košarka

Dončiću istorijsko produženje ugovora sa Dalas Maveriksima

Komentari

Autor: Fonet

10/08/2021

-

10:31

Dončiću istorijsko produženje ugovora sa Dalas Maveriksima
Dončiću istorijsko produženje ugovora sa Dalas Maveriksima - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška zvezda Luka Dončić dogovorio je produženje ugovora sa Dalas Maveriksima, otkrio je za ESPN njegov agent Bil Dafi, javlja portal Index.hr i precizira da će slovenački košarkaš u toku pet godina zaraditi 207 miliona dolara.

To je istorijski ugovor za NBA ligu, jer se radi o takozvanoj ruki supermaks ekstenziji, odnosno produženju njegovog prvog ugovora za iznos od 35 odsto salari kepa.

Do Dončića nijedan igrač u istoriji lige nije ostvario pravo da potpiše takvo produženje, ali Slovenac može jer je već dvaput izglasan u najbolju NBA petorku na kraju sezone.

Ugovor je dogovoren na sastanku u Sloveniji, gde je Dončića posetila delegacija koju su činili vlasnik Maveriksa Mark Kuban, novi trener Džejson Kid i legenda kluba Dirk Novicki.

Ugovor stupa na snagu od sezone 2022./23. i potpisan je u 4+1 formatu. Prve četiri godine su sigurne, a Dončić sam može odlučiti hoće li ući u petu godinu ugovora.

"Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno i odvela me na mnoga sjajna mesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u Dalasu kao deo Maveriksa", rekao je Dončić za ESPN.

Komentari (0)

Sport