Košarka

Berlin čeka košarkaškog vladara: Panatinaikos želi Realu da skine krunu

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2024

-

13:09

Berlin čeka košarkaškog vladara: Panatinaikos želi Realu da skine krunu
Nan i Lesor - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sjajna sezone Evrolige nije mogla da smisli efektniji kraj od borbe za titulu aktuelnog vladara Real Madrida i Panatinaikosa (20.00). Zajedno imaju 17 titula i deset finala, a sada će po prvi put u istoriji udariti jedan na drugog u meču za trofej. Madriđani su najtrofejniji sa 11 trofeja, izgubili su devet finala, dok Pao juri sedmu krunu u osmom finalu.

Valjda je jednom moralo da se dogodi da dve najsupešnije ekipe iz grupnog dela takmičenja dođu u borbu za trofej. Bili su bolji od Olimpijakosa, odnosno Fenerbahčea, pa će rešiti konačno i to pitanje ko je bolji ove sezone. Jer, u Ligi ove sezone Real je slavio u Atini 90:78, dok su "zeleni" pobedili u Madridu 97:86, pa i sa te strane teško je reći ko je večeras favorit u "Uber hali".

Treneri Ćus Mateo i Ergin  Ataman imaju sve adute u rukavu. Turski trener je četvrti put u poslednjih pet sezona u finalu Evrolige (tri sa Efesom), a jedini je trener koji je uspeo sa Efesom da odbrani krunu. Tu priliku imaće večearas ako pobedi i Ćus Mateo, koji je prošle sezone zumenio tokom sezone Pabla Lasa i popeo Real 11. put na košarkaški pijedastal.

 

 

"Pao je odličan tim, moramo da budemo spremni za jednu od najboljih utakmica u istoriji fajnal-fora. Mi želimo da odbranimo primat, to je cilj koji smo postavili", nije krio Ćus Mateo.

Ataman je rekao da je počeo da veruje da Panatinikos može na fajnal-for baš posle pobede nad Realom u Madridu.

"To je bio prvi poraz Reala na svom parketu i dao nam je veliko samopouzdanje i veru da možemo do kraja. Samo, ti mečevi u regularnom delu sezone i finale za krunu ne mogu da se porede. Ovo je meč gde sve odlučuje, mi želimo da navijačima podarimo krunu posle 13 godina", istakao je Ataman koji igra za svoj treći trofej Evrolige.

Evroliga - fajnal for

Petak

Panatinaikos - Fenerbahče 73:57
Real Madrid - Olimpijakos 87:76

Nedelja

Za treće mesto

Olimpijakos - Fenerbahče 17.00

Finale

Real Madrid - Panatinaikos 20.00

Komentari (0)

Sport