Košarka

Direktor KLS Grujin: Sve je urađeno po propozicijama, meč će biti registrovan službenim rezultatom u korist Zvezde

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2024

-

23:57

Direktor KLS Grujin: Sve je urađeno po propozicijama, meč će biti registrovan službenim rezultatom u korist Zvezde
Direktor KLS Grujin: Sve je urađeno po propozicijama, meč će biti registrovan službenim rezultatom u korist Zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde Meridinabet odbraniće titulu prvaka Srbije pošto će prekinut meč protiv Partizana Mozzart bet biti registrovan službenim rezultatom 0:20. To je medijima potvrdio direktor KLS Aleksandar Grujin.

"Nema razloga da se sumnja u bilo šta. Jedini koji je merodavan je prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od prvog sudije i delegata. Ono što je spiker uradio, nemam objašnjenja za to, pitajte njega", počeo je Grujin priču sa novinarima.

Zvanični spiker je na svoju ruku saopštio da se utakmica igra za 24 sata.

"Na svoju ili uz saglasnost sa nekim, a to nije smelo da se desi jer je išlo na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta se odigrava, sa gospodinom Stojanovićem. Sve što je urađeno, urađeno je u skladu sa propozicijama".

Za Grujina dileme nema.

"Utakmica će se registrovati na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0".

Trofej će naknadno biti uručen Crvenoj zvezdi narednih dana. Delegat Stojanović objasnio ekipama da će se utakmica nastaviti.

"Gospodin Stojanović je kao delegat imao komunikaciju sa oba kluba. Sve vreme dok sam sa njim bio u komunikaciji, on je razgovarao sa čelnicima oba kluba. Obaveštavao je klubove jer je to bila njegova obaveza."

Da li su u KLS pravila oštrija u odnosu na ABA ili Evroligi, pošto je zbog verbalnog delikta traženo da se prazni deo dvorane?

"Sa jedne strane je verbalni delikt, sa druge nešto drugo. Svi ste videli šta je sve poletelo u teren, čuli ste sve. Najoštrije osuđujem svako vređanje, kako predsednika države, možete da ga volite ili ne, ali morate da ga poštujete, pogotovo kao čoveka koji je toliko dao košarkaškom sportu, a naročito večitima, potom i supruga, majki i ostalih... Postoji pravilo da, ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači, drugi put takođe, treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu, prazne se tribine", zaključio je Grujin.

Komentari (0)

Sport