Košarka

Obradović o igranju za reprezentaciju: Za primer svima, pravo iz NBA finala u Tokio po zlato

Komentari

Autor: BHbasket, Euronews

25/08/2021

-

10:52

Obradović o igranju za reprezentaciju: Za primer svima, pravo iz NBA finala u Tokio po zlato
Obradović o igranju za reprezentaciju: Za primer svima, pravo iz NBA finala u Tokio po zlato - Copyright KK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, primerom igrača koji su nastupili za olimpijski tim Sjedinjenih Američkih Država na Igrama u Tokiju, izneo je stav po pitanju Nikole Jokića i njegovog odbijanja da igra za Srbiju ovog leta.


MVP NBA lige, samim tim u tom trenutku i najbolji igrač sveta, zahvalio se pozivu selektora Aleksandra Kokoškova, uz obrazloženje da će zbog umora i iscrpljenosti propustiti reprezentativne akcije tokom leta. Poruka Jokića je usledila neposredno pred početak kvalifikacionog turnira u Beogradu, na kojem je Italija napravila veliko iznenađenje i "orlove" ostavila bez nastupa na Olimpijskim igrama.

Obradović je u razgovoru za "BHbasket" pričao i o ovoj temi.

"Činjenica je da svi treba dobro da razmisle o primerima, kao što je dobar primer ove trojice američkih reprezentativaca, koji su igrali finale NBA lige, dvojica su bili prvaci, treći finalista. Dan nakon što su završili obaveze sa klubovima su seli na avion i priključili se reprezentaciji i postali olimpijski prvaci", rekao je Obradović misleći na Devina Bukera, Krisa Midltona i Džrua Holideja.

"Oni su dan posle završetka seli u avion i priključili se. Tu za mene počinje i završava se svaka priča o tome", dodao je jedan od najboljih trenera Evrope ikada.


Primer pravog odnosa prema državnom dresu dao je i Luka Dončić, koji je Sloveniju predvodio i u kvalifikacijama za OI. U Tokiju je, ipak, ostao bez medalje, osvojivši četvrto mesto.

Komentari (0)

Sport