Košarka

Oglasio se Svetislav Pešić: Mediji nemaju drugog posla

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2021

-

15:13 >> 15:14

Oglasio se Svetislav Pešić: Mediji nemaju drugog posla
Oglasio se Svetislav Pešić: Mediji nemaju drugog posla - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Iskusni košarkaški trener Svetislav Pešić prokomentarisao je informaciju koja se u utorak pojavila u srpskim medijima da će na klupi reprezentacije Srbije zameniti Igora Kokoškova.


"Mi u Pirotu kažemo, nemaju si drugu rabotu", kratko je za Tanjug rekao trofejni stručnjak..

Mediji su preneli vest da će Igor Kokoškov posle više od godinu dana napustiti klupu "orlova" i posvetiti se isključivo radu u stručnom štabu Dalas Maveriksa. Srpski trener je nedavno promovisan u asistenta Džejsona Kida.

Kokoškov je sa reprezentacijom Srbije doživeo neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a odmah posle poraza od Italije u beogradskom finalu počele su da kruže priče da će uskoro napustiti KSS. 

 

 

Pešić je sa reprezentacijom Jugoslavije bio prvak Evrope 2001, a godinu dana kasnije osvojio je titulu prvaka sveta u Indijanapolisu, eliminisavši u četvrtfinalu SAD.

Iskusni stručnjak je trenersku karijeru započeo u Bosni, bio je selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije, dok je sa Nemačkom napravio istorijski uspeh osvojivši Eurobasket 1993. godine. Predvodio i brojne evropske klubove: Barselonu, Keln, Lotomatiku, Đironu, Dinamo iz Moskve, Albu iz Berlina, Valensiju, Bajern Mihnen i Crvenu zvezdu.

Poslednji trenerski angažman imao je na klupi Barselone prošle godine, sa kojom je u prvom mandatu 2003. osvojio Evroligu. 

Komentari (0)

Sport