Košarka

Majkl Porter Džunior pohvalio srpskog centra: Jokić je jedinstven u svetu košarke

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2021

-

15:58 >> 16:01

Majkl Porter Džunior pohvalio srpskog centra: Jokić je jedinstven u svetu košarke
Majkl Porter Džunior pohvalio srpskog centra: Jokić je jedinstven u svetu košarke - Copyright Tanjug/AP/Jack Dempsey

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Denvera i po mnogima treći najbolji igrač Nagetsa Majkl Porter Džunior, gostovao je u podkastu kod Džej Džej Redika, gde je slikovito govorio o našem centru Nikoli Jokiću.

Porter, koji važi za jednog od najvećih talenata u NBA ligi, prisetio se upoznavanja sa popularnim “Džokerom“.

“Kada sam ga prvi put sreo bio je debeo. Vraćao mi je lopte na prvom treningu i pomislio sam da je dobar momak, malo sam znao o njemu jer nisam pratio Denver. Bio je dobar košarkaš, ali ni približno koliko je danas. Jednom prilikom sam završio trening ranije i ostao da analiziram njegovu igru. Pomislio sam, on nije ništa bolji od Mejsona Plamlija, zašto je uopšte u prvoj postavi“, rekao je talentovani košarkaš, koji je priznao da je tada možda i potcenio budućeg MVP-ja NBA lige.

Jokićev saigrač je potom istakao da je srpski centar poprilično jedinstven u svetu košarke.

“Nikola pre utakmice igra igrice na telefonu i iskren da budem, pomalo je čudan. Počeo je ozbiljnije da se bavi zdravljem, ali čuo sam da je ranije na kraju sezone odlazio u Srbiju, pio pivo, jahao konje i potom, dve nedelje pred početak sezone, ulazio u formu.“

Porter se osvrnuo i na Jokićeve liderske sposobnosti.

“On vodi primerom i počeo je da svoju ulogu u timu da shvata ozbiljnije. Pre MVP priznanja bio je zvezda čak iako to nije želeo da bude. Sada je prelomio i svestan je svog uticaja“, rekao je košarkaš i dodao:

“Jokić ima svoj mali krug prijatelja i braću oko sebe. Poštujem njegov pristup prema životu, nije arogantan, jako je skroman i hvalospevi ga nisu promenili. Uopšte ne mari za titulu superzvezde koja mu se prepisuje i najupečatljivija stvar kod njega je kada postigne poen uz zvuk sirene za pobedu, a on, bez pritiska, kao da je postigao koš u prvoj četvrtini“, zaključio je Porter Džunior, koji bi od sledeće sezone trebao da potpiše petogodišnji ugovor sa timom iz Kolorada.

Komentari (0)

Sport