Košarka

Goran Grbović smatra da je Crvena zvezda drastično oštećena u Podgorici

Komentari

Autor: Arena sport, Euronews

25/05/2021

-

17:47

Goran Grbović smatra da je Crvena zvezda drastično oštećena u Podgorici
Goran Grbović smatra da je Crvena zvezda drastično oštećena u Podgorici - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Bivši košarkaš Goran Grbović govorio je za TV Arena sport o finalnoj seriji ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti. Prve dve utakmice pripale su beogradskom timu, a druge dve podgoričkom. 

"Ceo Zvezdin sistem je tokom svih utakmica funkcionisao kako treba, ali ih je poremetilo suđenje.  Veliki je ulog, učešće u Evroligi. Pre finala sam rekao da će biti naporno i teško. Radonjić je pokazao jasnu strategiju, neke utakmice je igrao za poen više, neke za poen manje. Milojević ima ekipu koja je, kada se uzmu u obzir povrede, pa promena trenera, bolja od Crvene zvezde",  počeo je Grbović.
 

Velika prašina digla se oko suđenja treće i četvrte utakmici u Crnoj Gori, pa se i Grbović osvrnuo na taj faktor.

"Lošim suđenjem vi devastirate trud tih igrača. U košarci postoje laki poeni, tako nešto ne smete pokvariti spoljnim uticajem u vidu suđenja. Sudija je tu da bude nevidljiv. Statistika često prikriva ono najvažnije, međutim to je u ritmu i tempu igre. Inače, strateški vi računate na slobodna bacanja. Radonjić već sad mora da računa da će Budućnost imati više slobodnih bacanja. Znači mora da menja strategiju, mora to da spreči. To su nadrealne greške, to su totalno oprečne odluke. Vodite 12 razlike, treba vam korak, poen, oni tog trenutka počinju da seku utakmicu, ja to nisam u životu video", dodao je nekadašnji igrač Partizana. 


Greške u suđenju su neminovan deo svakog sporta, ali Grbović napominje da je jako bitno da se na njih na vreme ukaže.

"Strašno je bitno da se ukaže na greške i da se traži fer suđenje. Ja sam siguran da ukoliko suđenje i kriterijum budu jednaki sa obe ekipe, da će Zvezda pobediti. Ne možete svirati jednom timu svaki kontakt, a iste situacije na drugoj strani ne kažnjavate. Ovako suđenje je, u najmanju ruku bezobrazluk. Momci treniraju tokom cele godine, umesto da je završeno u tri utakmice, četiri, oni moraju da igraju petu utakmicu. Govorim za obe ekipe, bez obzira. U Beogradu je suđenje bilo bolje ne u Podgorici, jer su sudije u Beogradu zaštićeni kao beli medvedi. Nema dobacivanja, nema vređanja, dok u Podgorici ima svega i svačega", podvukao je Grbović priču o suđenje u finalnoj seriji ABA lige. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport