Košarka

Đorđević nezadovoljan napadom a zadovoljan pobedom: Radonjić hvali igru, a žali za porazom

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2021

-

23:27

Đorđević nezadovoljan napadom a zadovoljan pobedom: Radonjić hvali igru, a žali za porazom
Đorđević nezadovoljan napadom a zadovoljan pobedom: Radonjić hvali igru, a žali za porazom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Namučio se Fenerbahče protiv Crvene zvezde, tek u poslednjih 120 sekundi uspeo je da se odlepi, a na četiri sekunde pre kraja potvrdi pobedu na startu Evrolige.

Mali broj poena (61:57) je posledica dobrih odbrana obeju ekipa, mnogo izgubljenih lopti i slabog procenta šuta. Trener turskog velikana Saša Đorđević kao da je očekivao ovako težak meč.

"Nismo iskoristili 21 izgubljenu loptu Zvezde, što je bilo posledica naše dobre odbrane. Igrali smo dobro odbranu 40 minuta, nismo stali. Nekoliko puta nismo završavali napade posle dobre odbrane i na tome moramo da poradimo. Međutim, to je i normalno za prvu utakmicu, mnogi su igrači imali želju da se dokažu. Pobeda je ipak najvažnija", rekao je Đorđević.

Sa skraćenom rotacijom protiv jednog Fenerbahčea u Istanbulu nije se moglo više. Košarkaši Crvene zvezde ispraćeni su u Tursku sa zebljom, a sa malo više snage, a manje grešaka (21 izgubljena lopta), mogli su da naprave senzaciju na startu Evrolige.

Pretili su sve do šest sekundi pre kraja, trener Dejan Radonjić je sem sa startnih pet minuta bio zadoivoljan igrom.

"Početak utakmice je bio loš, kako u odbrani tako i u napadu. Naša tranziciona odbrana je bila loša. Nakon toga je sve bilo drugačije. Zaigrali smno bolje odbranu, sa većom koncentracijom. Igrali smo pametnije nego na početku. U drugom poluvremenu smo sve učinili da ostanemo u igri. Imali smo prednost dva puta, ali u poslednjih 10 minuta nismo mogli da pronađemo način da promenimo situaciju na terenu. Čestitam Fenerbahčeu, bila je ovo dobra utakmica, nažalost ne mogu biti srećan zbog rezultata", istakao je Radonjić.

Komentari (1)

Александар Поповић

02.10.2021 12:20

Утакмица одлична, Звезда равноправан противник. Радоњић са више самопоуздања може да припрема екипу за наредне сусрете. (Примедба на наслов: Радоњић може да жали ЗБОГ пораза...)

Sport