Košarka

Pau Gasol završio karijeru: Hteo sam odlazak sa titulom, a ne na štakama

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2021

-

19:39

Pau Gasol završio karijeru: Hteo sam odlazak sa titulom, a ne na štakama
Pau Gasol - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pau Gasol (41) zvanično je završio igračku karijeru koju je obeležio brojnim trofejima. Pre četiri meseca, legendarni španski košarkaš, odigrao je poslednju utakmicu kao član Barselone, u čijem je dresu debitovao na velikoj sceni i afirmisao se. U finalu plej-ofa, savladan je Real Madrid. 

Gasol se od dresa Španije, u kojem se takođe proslavio medaljama na najvećim takmičenjima, oprostio na Olimpijskim igrama u Tokiju. Njegov tim je poražen u četvrtfinalu od Sjedinjenih Američkih Država.

„Objavljujem da se povlačim iz košarke. Bila je to teška odluka, želeo sam da završim sa igrom na terenu i uživam, a ne na štakama. Veoma sam zahvalan što sam uspeo to da uradim u Barseloni i što sam mogao da odem na pete Olimpijske igre sa Španijom“, rekao je Gasol.

Pored reprezentativne karijere, obeležene titulom svetskog prvaka 2006. godine i sa tri trofeja evropskog prvaka, Pau Gasol je imao i bogatu klupsku karijeru. U NBA ligu je otišao kao treći pik Atlante Hoks 2001. godine. Posle sedam sezona u ekipi Memfis Grizlija prešao je u Los Anđeles Lejkerse i za šest sezona koliko je bio njihov član osvojio je dva šampionska prstena, 2009. i 2010. godine.

 

 

Gasol se zahvalio saigračima, trenerima, navijačima, novinarima, menadžerima, legendarnom treneru Aitu Garsiji Renesesu, Kimu Kosti, Filu Džeksonu, Gregu Popoviču, pomenuo je i Huana Karlosa Navara, kao posebnog saigrača i prijatelja, ali i Kobija Brajanta, sa kojim je osvajao NBA titule.

"Hteo sam da posebno zahvalim Kobiju Brajantu, jer je on morao da bude ovde... Ali, to je život. On i njegova ćerka Điđi nam mnogo nedostaju. Naučio me je da budem bolji takmičar i kako da budem pobednik. Gledao sam ga kao starijeg brata. Hvala ti Kobi", dodao je Gasol, dok su svi aplaudirali na pomen "Mambe".

 

Komentari (0)

Sport