Košarka

Pešićev predlog: KLS treba proširiti, broj stranaca smanjiti

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2021

-

21:45

Pešićev predlog: KLS treba proširiti, broj stranaca smanjiti
Pešićev predlog: KLS treba proširiti, broj stranaca smanjiti - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljeni košarkaški stručnjak, Svetislav Pešić, posle odlaska iz Barselone slobodno vreme koristi da se posveti dešavanjima u domaćoj košarci.

Upravo je o tome govorio za portal "Sport juga" gde je izneo predlog o promeni sistema takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije.

"U najvišem rangu takmičenja treba smanjiti broj stranaca na najmanju moguću meru. Ne vidim razliku da li je liga od 16 ili 20 klubova? U Srbiji imamo sigurno 20 košarkaških centara sa prvoligaškim kvalitetom", započinje priču "Kari" i dodaje:

"Važno je zbog timova iz manjih sredina i njihovog finansiranja. Ako se neko takmiči u najvišem rangu, opština će sigurno izdvojiti veća sredstva da pomogne tom klubu. Sistem takmičenja se menja i prilagođava sa ukupnim uslovima".

Na kraju razgovora, iskusni stručnjak izneo je i konkretan predlog.

"Mi nismo više velika zemlja, svi su blizu, ligu od 20 klubova treba podeliti na severnu i južnu grupu. Takva liga sa grupama od po 10 klubova, pa onda plej-of, televizijski prenosi i eto takmičenja koje svi prate i gde naša deca ostaju da igraju", zaključio je Svetislav Pešić.

Komentari (0)

Sport