Košarka

Neka bude kao u Istanbulu 1992. godine: Partizan dočekuje Huventud

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

14:35

Neka bude kao u Istanbulu 1992. godine: Partizan dočekuje Huventud
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pristupom da je svaka sledeća utakmica najvažnija i da rivale ne dele na velike i male, košarkaši Partizana su stigli do perfektnog skora od svih osam pobeda u sezoni.

Upravo na taj način u redovima crno-belih gledaju i na sutrašnji derbi meč 3. kola Evrokupa protiv španskog Huventuda (20.30).

"Njihova igra je apsolutno kontrolisana u svakom trenutku, sa dosta izmena, ritma i promena odbrane, što će naravno iziskivati našu maksimalnu koncentraciju i da od prvog trenutka shvatimo na koji način moramo da igramo protiv njih, ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu“, rekao je Obradović za kupski sajt.

Duel protiv Huventuda budi velike emocije kod navijača crno-belih jer je u pitanju "repriza" čuvenog finala Kupa šampiona 1992. godine u Istanbulu kad su igrači Partizana postali šampioni Evrope.

"Već godinama imaju kontinuitet u načinu igre, a i rosteru koji se svake godine pojačava. Španske ekipe igraju inteligentnu košarku koja nije laka za skautiranje i za samu pripremu. Huventud je dobar primer toga, neće biti dovoljno da ih samo fizički nadigramo kako bismo pobedili“, istakao je kapiten rade Zagorac.

Komentari (0)

Sport