Košarka

Sjajan preokret Partizana: Panter doneo trijumf crno-belima

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2021

-

22:47

Sjajan preokret Partizana: Panter doneo trijumf crno-belima
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Opominjao je Željko Obradović, koji je dočekan ovacijama u hali "aleksandar Nikolić" i uz transparent podrške, da njegov tim čeka sigurno najteži ispit od starta sezone i apsolutno je bio u pravu. Huventud je igrao čvrsto odbranu, zaustavio je Kevina Pantera i u neizvesnoj penal završnici ipak nije naneo prvi poraz u sezoni timu Željka Obradovića. Jer, Kevin Panter je bio više od pantera u poslednja četiri minuta, sa šest "izmišljenih" poena i ukradenom loptom na kraju bio je apsolutni heroj.

Gosti su dobro ušli u meč za razliku od crno-belih koji su u prvih pet minuta šutirali 7/1. Posle tajm auta na 2:9, Partizan je došao do vazduha, popravio je šut i serijom 11:0 na prvu pauzu otišao sa minimalnom predošću 19:17.

Trojkom Ledjla, najefikasnijeg igrača crno-belih u prvom poluvremenu, Partizan je otišao na plus pet, ali su se gosti rastrčali, Ribas je trojkama prekrenuo rezultatski meč i serijom od 8:0 gosti su na poluvreme otišli sa prednošću 39:34.

Umesto smanjenja prednost, Huventud je treću deonicu završio na plus 10 (59:49), ostavljajući crno-bele na zabrinjavajućih 49 poena, sa 32 odsto šuta za tri (19/6). Crno-beli nisu uspevali da probiju čvrstu odbranu, uz to su izgubili 12 lopti. Huventud je imao 20, a Partizan samo osam asistencija što je i napravilo ovu razliku.

Uradio je Partizan šta je morao u poslednjih 10 minuta, uz podršku sa tribina počeo je da topi prednost pre svega sjajnom odbranom jer Španci nisu postigli koš skoro punih pet minuta. Dangubić, Smajlagić, Zagorac, Kuruc serijom 8:0 smanjili su prednost na "minus dva". Tomić je sa linije penala prekinuo post Huventuda.

Košarkaši Partizana bili su u grču, nije bilo lakih poena, a ni mirne ruke. Panter je pogodio dve trojke, ali kad se lomio nije bio precizan jer je stalno bio pod pritiskom odbrane Huventuda. Para je ponovo vratio prednost gostima na "plus šest", a Rade Zagorac ne pamti kad je imao šut 6/0.

Svaka Željkova ekipa ima petlju i igra do poslednjeg sekunda, a takav je i Partizan. Ledej i Smajlagić trojkom, digli su "Pionir" na noge, crno-beli su "ulovili" Huventud na dva minuta pre kraja (62:63). Para je sa penala doneo prednost 65:62, Smajlagić je sa loptom izašao u aut, ali Panter je na 56 sekundi opet vratio crno-bele u igru. 

Tomić je faulom u napadu ostavio Partizanu 39,6 sekundi da proba da napravi preokret. Kevin Panter je na 27 sekundi pre kraja doneo tako željenu prednost crno-belima 66:65. Nisu se dali gosti, na 12,6 sekundi pre kraja pogodio je Ribas posle dugo vremena.

Poslednji tajm aut uzeo je Željko Obradović i opet Kevin Panter. Na četiri sekunde pre kraja pogodio je pravi as crno-belih za veliki trijumf. Probao je Huventud da organizuje napad, ali nije dao Panter. Iznudio je grešku Vivasa. Avramović je na sekund promašio oba bacanja, ali crno-beli su "preživeli" Huventud.

Partizan: Kuruc 7, Panter 18 (5/2 za tri, 8/6 za dva), Ledej 13 (6 sk), Zagorac 4, Avramović 4, Koprivica 4, Dangubić 3, Smajlagić 7, Miletić, Mur 8, Glas, Madar.

Huventud: Buskets 4, Ribas 8 (9 as), Brodžijanski 7, Ventura, Vives, Feliz 4, Vilis 11, Zagars, Birgander 6, Para 15, Maronka 2, Tomić 10 (8 sk).

Rezultati trećeg kola Evrokupa

Turk Telekom - Slask 89:73

Hamburg - MoraBank Andora 91:97

Burž - Promiteas 92:62

Trento - Lietkabelis 61:77

Partizan - Huventud 68:67

Komentari (0)

Sport