Košarka

FMP ljut zbog izjave igrača Partizana, traži hitan postupak i kaznu za Dalasa Mura

Komentari

Autor: Euronews

05/11/2021

-

18:47

FMP ljut zbog izjave igrača Partizana, traži hitan postupak i kaznu za Dalasa Mura
FMP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dalas Mur, košarkaš Partizana, izjavio je je pred meč protiv FMP–a da je to klub koji zovu "Mala Crvena zvezda".

Zbog toga se FMP Železnik oglasio saopštenjem u kojem je zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša Partizana zbog "sramne i neprimerene izjave za klupsku televiziju koju je izgovorio uoči subotnjeg derbija ABA lige u Pioniru".

U zvaničnom saopštenju se još kaže:

"Podsećamo da je AdmiralBet ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i 'mali' kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati"

Klub iz Železnika traži i reakciju Željka Obradovića, trenera crno-belih.

"Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče.

Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“.

Primerenom kaznom za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije, na vreme bi se sprečilo namerno podizanje tenzija u ligi širenjem neistina i jeftinim izjavama, ali i uputila jasna poruka svima poput reprezentivca Albanije da ABA liga takve stvari neće tolerisati.

Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvek bio samo student na koledžu Severna Florida“, stoji u saopštenju FMP-a.

 

Komentari (0)

Sport