Košarka

Obradović o promeni kapitena: Odluka u interesu tima, Dangubić zaslužio traku

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2021

-

23:25 >> 23:29

Obradović o promeni kapitena: Odluka u interesu tima, Dangubić zaslužio traku
MN press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana savladali su ekipu litvanskog Lijetkabelisa 84:77 (20:14, 19:24, 27:22, 18:17) u okviru petog kola Evrokupa, a utiske posle meča u Beogradu sumirao je trener domaćeg tima Željko Obradović.

Trener crno-belih objasnio je zbog čega je večeras kapiten bio Nemanja Dangubić umesto Radeta Zagorca.

''Dangubić je kapiten. Ništa specijalno se nije desilo, to je samo moja odluka, kao i sve druge. Rešio sam da on bude kapiten na ovoj utakmici. Što se tiče izbora igrača, to je nešto što je normalno jer ja živim i radim sa njima i moje odluke su isključivo u svrsi tima. To ne znači apsolutno da igrači koji nisu igrali da neće igrati ubuduće. Svako od njih je izuzetno važan i svi moraju jednako da doprinesu ekipi. Jedini kriterijum je zalaganje, svako ko da maksimum igraće'', rekao je Obradović.

Potom je prokomentarisao samu utakmicu i određene segmente kojima je nezadovoljan:

''Oni su nudili, a mi nismo znali da uzmemo. Imali smo nekoliko puta lako vođstvo, ali smo im još lakše dozvoljavali da se vrate. Dekocentracija, uglavnom to, to je najveći problem. Odbrana iziskuje veliku koncentraciju, pričamo o odbrani jedan na jedan. Nije uvek isto, pogotovo protiv tima koji igra na ovaj način, sa velikim brojem šuteva. U sitacijama kada je potrebno preuzimanje i blokovi, kasnimo za igračima. Moramo da shvatimo da je deset poena razlike ogromna prednost, a ne da prosipamo to za kratko vreme. Naravno da je to jedna vrsta škole. Zek (Ledej) i Panter imaju iskustvo i ko još u ovom timu ima iskstuvo. Koprivica? Smailagić? Glas? Radićemo pa ćemo videti. Ko je očekivao u novembru da će da bude ovako, kapa dole'', istakao je najtrofejniji evropski trener, pa nastavio o mladim igračima:

''Upravo sam pričao, njihova želja i način na koji treniraju im daju šansu da igraju. Ja insistiram na hrabrosti. Koprivica već nekoliko utakmica unazad izuzetno pomaže timu. Glas je pokazao da ima hrabrost da se diže i ako tako budu nastavili sigurno će još mnogo napredovati''.

Već neko vreme se poteže priča o tome da Partizan planira da dovede igrača na poziciji petice:

"To je tema koja je bila prisutna, ali potpun van mene. To su me i navijači pitali. Ja kada bih doveo igrača na poziciji pet smanjio bih minutaž Koprivici, što nema nikakvog smisla. Da potpisujemo samo da bi potpisivali, to nikad nisam i ne bih radio. Prvo da shvatimo gde živimo i gde radimo, te priće o budžetima..Bože me sačuvaj. Imam igrače u timu koji razumeju košarku i kad dovodim želim da dovedem igrača koji će da mi pomogne. Sezona je mnogo dugačka. Madar nije igrao, želeo je da igra pod inekcijom. Meni je neuporedivo važnije njegovo zdravlje, jer on ima 20 godina i karijera je tek pred njim. Zagorac nije igrao protiv Andore, osetio je pet minuta pred meč da ga bole leđa i nije mogao. Da bi se izgurao ovaj raspored treba ti 12 igrača koji mogu da rade dobar trening i ako se dogodi nešto ovog tipa da mogu da uskoče. Moja želja je kad bi mogao da iskoristim svaku utakmicu 12 igrača, ali to je nemoguće."

Za kraj, ponovio je razloge zbog kojih se vratio u Partizan:

''Ja sam došao sa željom da Partizan bude tamo gde mu je mesto. Igrači su ti koji treba da napreduju i napredak je kod nekih očigledan. Radimo, moja uloga je da pomognem igračima i vodim računa o interesima tima i tako se ponašam. Moj način rada je veoma poznat, najotvoreniji sam za razgovor za sugestiju i za sebe mislim da imam prostora još da učim i tako se ponašam''.

Komentari (0)

Sport