Košarka

Legendi u čast: Trenerska klinika će se zvati po Dušanu Dudi Ivkoviću

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2021

-

11:41

Legendi u čast: Trenerska klinika će se zvati po Dušanu Dudi Ivkoviću
Dušan Ivković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najčuvenijih seminara za košarkaške trenere u svetu, Beogradska košarkaška klinika, od sada će nositi ime legendarnog Dušana Dude Ivković, saopštilo je Udruženje košarkaških trenera Srboije (UKTS).

Kako se navodi, posle 20 godina postojanja Klinika je promenila je naziv odlukom Upravnog odbora UKTS.

Protekle dve decenije Beogradska košarkaška klinika okupila je sve naše najznačajnije košarkaške stručnjake, a predavanja su držali vrhunski NBA treneri poput Grega Popovića, Lerija Brauna, Majka Dantonija Dona i Donija Nelsona, Dela Herisa, Sten Van Gandija, kao i najistaknutiji evropski stručnjaci Etore Mesina, Aito Garsia, Ðoan Plaza, Havijer Imbroda, Dimtris Itudis i mnogi drugi.

Zahvaljujući kvalitetu predavača, za čije dovođenje je nemerljive zasluge, kao uostalom i za pokretanje celog ovog ambicioznog projekta imao upravo Dušan Ivković, ovaj trenerski seminar je stekao ogroman ugled u svetu.

Sve to Ivković je predano radio uz podršku UKTS kako bi se omogućilo što bolje stručno usavršavanje naših trenera što je smatrao jednim od ključnih faktora za dalji razvoj košarke na ovim prostorima.

Pripreme za narednu "Beogradsku košarku kliniku - Dušan Ivković" uveliko su u toku, a kako iz UKTS-a najavljuju među prdavačima trebalo da se ponovo nađu i dva istaknuta trenerska imena iz NBA lige.

Komentari (0)

Sport