Košarka

Pešićevi "orlovi" započinju let: Košarkaši Srbije dočekuju Letoniju

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2021

-

12:25 >> 12:29

Pešićevi "orlovi" započinju let: Košarkaši Srbije dočekuju Letoniju
Pešićevi "orlovi" započinju let: Košarkaši Srbije dočekuju Letoniju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Utakmicom protiv selekcije Letonije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvstvo 2023. godine večeras (20.00) počinje novo poglavlje u istoriji košarkaške reprezentacije Srbije.

Duel u dvorani "Aleksandar Nikolić" biće za iskusnog trenera Svestislava Pešića od kad se vratio na klupu nacionalnog tima, a koji bi autoritetom, hairzmom i pre svega znanjem trebalo da vrati "orlove" u sam svetski vrh.

Pred najboljim srpskim košarkašima je dugačak put ali kapiten Miloš Teodosić veruje d aće on na kraju biti uspešan.

"Ulazimo u kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dve godine, a koji zbog sistema takmičenja svaku utakmicu čini veoma važnom. Letonija ume da bude neugodna, sigurno imaju određenu prednost kada je uigranost tima u pitanju, ali sam siguran da ćemo pokazati dobru energiju i igru koja će nas dovesti do željene pobede", rekao je Teodosić i dodao:

"Praktično smo na novom početku, nadam se da će i publika to prepoznati i pružiti veliku podršku reprezentaciji u sutrašnjoj utakmici".

Nakon ove utakmice srpske košarkaše čeka put u Monsu, gde ih za tri dana očekuje utakmca drugog kola protiv selekcije Belgije.

Komentari (0)

Sport