Košarka

Srbija u uzbudljivoj završnici savladala borbene Letonce: Presudio Jagodić-Kuridža

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2021

-

22:03 >> 23:34

Srbija u uzbudljivoj završnici savladala borbene Letonce: Presudio Jagodić-Kuridža
Srbija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije upisali su prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto su u neizvesnoj završnici kod kuće, savladali borbenu Letoniju rezultatom 101:100 (28:33, 24:23, 25:19, 24:25)..

Nakon odlične treće četvrtine, gde je Srbija limitirala raspucane goste na najmanji broj poena na utakmici (19), poslednju deonicu počela je poprilično loše. Letonci su serijom 11:2 preuzeli vođstvo i najavili veliku borbu do kraja. Naša selekcija je visokim presingom poremetila igru gostiju i koševima Dangubića prišla na dva poena zaostatka pri rezultatu 88:90. Do kraja susreta igra vodila se velika bitka, a pobednik je odlučen u samom finišu susreta nakon penal završnice. Pogađali su i Lomaš i Teodosic sa linije penala, a ključna bacanja pogodio je Jagodić-Kuridža.

U prvoj četvrtini videli smo dosta izjednačenu igru obe selekcije. Naš najteži rival u grupi je bio izuzetno motivisan, što u prilog govori činjenica da su gosti u prvom delu igre promašili samo jedan šut sa parketa. Srbija je takođe igrala na visokom nivou, pre svega zahvaljujući Teodosiću i Smailagiću koji su do tada postigli 17 od ukupnih 28 poena za naš tim.

Posle zaista sjajnog ofanzivnog izdanja i jednih i drugih u prvoj četvrtini, obe ekipe su usporile ritam u drugom delu igre. Letonce je "izdala" sreća sa distance, gde su najviše tražili poene, dok je Srbija uglavnom napadala iz reketa. Teodosić je igrao "kapitenski" i sa 21. poenom predvodio našu podmlađenu selekciju, a odličan je bio i Smailagić (15 poena), koji je od starta pokazivao inicijativu pod košem Letonca.

Razgovor Pešića u svlačionici očigledno je uradio plodom, pošto je Srbija odigrala znatno agresivnije u drugom poluvremenu. Gosti nisu znali kako da se nose sa visoko postavljenom odbranom Srbije, pa su se ponovo uzdali u šut za tri poena, preko kog su se i oslanjali tokom celog susreta,

Letonci su utakmicu završili sa 16 pogođenih trojki iz 35 pokušaja, a najraspoloženiji je bio Lomaš sa 33 poena.

Srbiju je predvodio Teodisić sa 21. poenom, a pomogli su mu Avramović i Jagodić-Kuridža sa 17, odnosno 16 poena.

Naša selecija će se za tri dana sastati sa Belgijom, dok će Letonci tražiti šansu protiv Slovaka.

Grupa A

Slovačka - Belgija 57:83

Srbija - Letonija 101:100

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport