Košarka

Srpski košarkaši pobedu posvetili Stevanu Jelovcu

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2021

-

09:06

Srpski košarkaši pobedu posvetili Stevanu Jelovcu
Teodosić na zagrevanju u majici sa likom Jelovca - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaši su na startu kvalifikacija za svetski šampionat pobedili Letoniju u Beogradu rezultatom 101:100.

Kapiten ekipe Miloš Teodosić izjavio je da je pobeda bila cilj, pa makar i jednim poenom razlike. Ipak, u fokusu je bio drugi detalj. Ekipa je pobedu posvetila srpskom košarkašu Stevanu Jelovcu koji je nedavno imao moždani udar.

Svi igrači su pre meča nosili majice sa porukom "Stevane, pobedi. Uz tebe smo".

"Zahvaljujem stvarno publici, koja je u ova vremena - kakva su takva su, došla u lepom broju i pružila nam podršku kad nam je bila potrebna. Ali, ja bih ovu pobedu posvetio kolegi koji je u veoma teškom stanju, nadamo se da će u najbitnijoj bitci i životnoj utakmici izaći kao pobednik”, u emotivnom tonu je pričao Teodosić.

Iskusni plejmejker kapitenski je predvodio ekipu sa 21 poenom i devet asistencija, a upitan je koliko teško igrati ovakve utakmice.

"Letonija je veoma dobra i uigrana ekipa, dugo su na okupu. Drago mi je zbog mladih igrača, zbog debitanata, da smo na njihovoj prvoj utakmici zvaničnoj koju igraju za Srbiju zabeležili trijumf", rekao je Teodosić novinarima posle meča.

"Malo je dublja tema i samo takmičenje, način kvalifikacija, sigurno da neki iskusniji igrači, nosioci ne samo naše reprezentacije nego i drugih nisu tu. Ali kako nama tako i drugima. Šta je tu je, ovo je prilika za neke druge momke da se nametnu i da se pokažu da zaslužuju da budu uz reprezentaciju", istakao je plej Srbije.

Srbija u nedelju od 15 i 30 gostuje Belgiji u drugom kolu kvalifikacija.

"Mislim da ćemo igrati bolje i rasterećenije, ovo nam je prva utakmica, za neke momke prva u karijeri za reprezentaciju. Nama prva zajedno, prva sa novim selektorom. Verujem da će nam biti lakše, da ćemo biti rasterećeniji, očekujem bolju igru i nadam se pobedi", zaključio je Teodosić.

Komentari (0)

Sport