Košarka

Košarkaši Partizana savladali Bulonj u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2021

-

22:21

Košarkaši Partizana savladali Bulonj u Parizu
Jam Madar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana savladali su Bulonj u Parizu 89:82 (23:28, 27:25, 18:15, 21:14) u meču šestog kola grupe A Evrokupa.

Crno-beli su dobro otvorili meč, obe ekipe su imale visoke procente šuta u prvoj deonici. Pred kraj četvrtine Bulonj pravi seriju 7:0, što mu je omogućilo prednost od pet poena na kraju deonice (28:23).

Partizan je pogađao i na početku drugog kvartala i vrlo brzo smanjio prednost domaćih. Do kraja prvog poluvremena viđena je rezultatska klackalica, a Bulonj je na odmor otišao sa plus tri (53:50).

U trećoj četvrtini opao je procenat šuta i na jednoj i na drugoj strani, Partizan je ovu deonicu rešio u svoju korist a na semaforu je stajalo 68:68.

Ipak, tim Željka Obradovića bolje je otvorio poslednju deonicu pa se na prvi tajm aut otišlo sa plus šest za crno-bele (77:71). U nastavku, crno-beli dolaze do serije 6:0 i po prvi put na meču stiču dvocifrenu prednost i sjajnom igrom u napadu i odbrani uspevaju da sačuvaju vođstvo i zabeleže novu pobedu u Evrokupu.

Crno-bele je do pobede predvodio nezaustavljivi Kevin Panter sa 28 poena, Ledej je dodao 15, Smailagić 14 aa Avramović 12. U ekipi Bulonja bolji od ostalih bio je Hornsbi sa 22 poena.  

Partizan će u subotu dočekati Cedevita Olimpiju u AdmiralBet ABA ligi a potom sledi duel sedmog kola Evrokupa sa Slaskom naredne srede u Štark Areni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport