Košarka

Meloun pohvalio Jokića: Koliko sam srećan što imam MVP igrača

Komentari

Autor: Euronews

09/12/2021

-

11:57

Meloun pohvalio Jokića: Koliko sam srećan što imam MVP igrača
Nikola Jokić - Copyright AP Photo/Gerald Herbert

veličina teksta

Aa Aa

Trener Denvera Majk Meloun oduševljen je igrom svog centra Nikole Jokića, koji je sinoć ponovo vodio tim iz Kolorada do pobede u NBA ligi.

Nagetsi su na gostovanju Nju Orleansu, posle produžetaka slavili 120:114, a MVP lige upisao je 61. tripl-dabl u karijeri sa učinkom od 39 poena (17/23 iz igre) i po 11 skokova i asistencija.

As Denvera je u poslednjih minut i po regularnog toka susreta zabeležio odlučujućih pet poena za produžetak, da bi u dodatnom vremenu postigao 11 od 15 poena svoje ekipe. 

Po završetku meča šef struke Nagetsa priznao je koliko je srećan što može da se osloni na srpskog košarkaša u ključnim momentima.

"On vas neće nadmašiti u brzini ili nadskočiti, već će vas pobediti veštinom, mudrošću i on to radi zaista metodično. Bio je jedan momenat u produžetku kada sam rekao sebi `koliko si srećan što imas MVP-a u tesnoj utakmici na strani, na koga možeš da se osloniš i znaš da će nešto dobro da se desi`. Nikola je jedan od boljih igrača koji rešavaju mečeve u NBA ligi u poslednjih pet godina i večeras smo videli mnogo takvih primera", zaključio je Meloun.

Tim iz Kolorada trenutno zauzima osmo mesto Zapada sa polovičnim učinkom od 12 pobeda i poraza.

Komentari (0)

Sport