Košarka

Ajzea Tomas u Lejkersima: Bivši Jokićev saigrač se seli u Los Anđeles

Komentari

Autor: Euronews

17/12/2021

-

11:27

Ajzea Tomas u Lejkersima: Bivši Jokićev saigrač se seli u Los Anđeles
Ajzea Tomas u Lejkersima: Bivši Jokićev saigrač se seli u Los Anđeles - Copyright AP Photo/Paul Sancya

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Grand Rapidsa, Ajzea Tomas, postaje novi član Lejkersa, saopštili su američki mediji.

Kako se navodi, dvostruki Ol-star igrač dogovorio je desetodnevnu saradnju sa klubom iz Los Anđelesa, nakon odlične partije u dresu filijale Denvera, koja se takmiči u razvojnoj G ligi.

Iskusni plejmejker je postigao 42 poena u porazu Grand Rapidsa od Fort Vejna (131:127) i košgeterskim učinkom dokazao da je radio na svojoj igri, iako je proveo skoro celu tekuću sezonu bez angažmana.

Čelnici Denvera nedavno su potpisali ugovor sa Tomasom i poslali ga na proveru u svoju filijalu, kako bi se uverili da povrede i godine nisu ostavile toliki danak na igru omalenog plejmejkera.

Tomas je u svom prvom nastupu dokazao da je spreman i taman kada se činilo da će ga trener Nagetsa Majk Meloun pozvati u prvi tim, bivši igrač Bostona odlučio je okuša svoju sreću u Lejkersima.

Američki košarkaš je 2011. godine izabran kao poslednji pik druge runde od strane Sakramento Kingsa, odakle je već naredne trejdovan u Finiks, pa u Boston, gde se afirmisao kao igrač.

U dresu Seltiksa odigrao je tri sezone, od kojih je u poslednjoj beležio 29 poena, šest asistencija i tri skoka po utakmici. 

Oborio je rekord franšize po broju uzastopnih mečeva sa više od 20 postignutih poena (43). Dva puta je bio Ol-star igrač i u sezoni 2016/17 doveo je Boston do prvog mesta Istoka. Te sezone bio je u najužoj konkurenciji za titulu MVP-ja, ali je nagrada otišla u ruke Rasela Vestrbruka.

Tadašnji košarkaš Oklahome je sezonu završio sa tripl-dablom učinkom u proseku - 31 poen, 10 skokova i 10 asistencija po utakmici.

Nakon odlaska iz Bostona, usledio je pad u Tomasovoj karijeri, koju su "osakatile" brojne povrede. Promenio je pet klubova za četiri godine, a tekuću sezonu počeo je u Nju Orleansu, gde se zadržao deset dana.

Ostaje da se vidi kako će se iskusni košarkaš snaći u Lejkersima, budući da će poziciju plejmejkera deliti sa starim rivalom - Raselom Vestbrukom, koji, ruku na srce, ne blista ove sezone. Tim iz Los Anđelesa je nakon nešto lošijeg starta uhvatio priključak i nalazi se na šestom mestu Zapada sa skorom 16-13.

Komentari (0)

Sport