Košarka

Radonjić prepušta Efesu ulogu favorita: Probaćemo da zaustavimo Micića i Larkina

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2021

-

14:34

Radonjić prepušta Efesu ulogu favorita: Probaćemo da zaustavimo Micića i Larkina
Crvena zvezda - Barselona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 18.30 igraju u Turskoj protiv Efesa u 17. kolu Evrolige. Branilac trofeja u Evroligi je favorit kod kuće iako je ove sezone tek došao do skora od 50 odsto uspešnosti (osam pobeda i osam poraza).

"Efes je prvak Evrope, sa malim izmenama u odnosu na prošlu sezonu, igrači koji su bili nosioci su i dalje su tu. U dobroj su formi, kvalitet je potpuno jasan i znamo da nas čeka težak meč" rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Udarni tandem turskog tima Vasilije Micić - Šejn Larkin su podigli nivo forme.


"Biće teško zaustaviti Micića i Larkina, ali daćemo sve od sebe da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku, ne samo u odbrani, nego i napadu", rekao je Radonjić.

 

 


Crveno-beli ni na ovoj utakmici nece biti kompletni, Dejanu Davidovcu sledi pauza, dok je Ognjen Dobrić pod velikim znakom pitanja.

"U dobrom smo ritmu, ako nastavimo s ovakvom koncentracijom i zalaganjem, možemo da tražimo šansu na ovom gostovanju. Efes se izdigao posle lošeg starta u Evroligi, ostvarili su šest pobeda na poslednjih osam utakmica, tako da će pokušati da i na meču u sredu odigraju u istom ritmu" rekao je kapiten crveno belih Branko Lazić.

 

 

Zvezda i Efes igrali su 10 puta u Evroligi, Turci su zabeležili osam trijumfa, crveno-beli su dva puta slavili, poslednji pzt 2017. godine u Beogradu 100:81. Efes je dobio svih pet mečeva u Istanbulu.

Parovi 17. kola Evrolige

Sreda

Efes - Crvena zvezda 18.30

Alba - Monako 20.00

Basrelona - Uniks 21.00

Četvrtak

Zenit - Makabi TA 18.00

Bajern - Baskonija 19.00

Panatinaikos - Olimpijakos 20.00

Real Madrid - CSKA 20.45

Lion - Fenerbahče 21.00

Odloženo

Žalgiris - Milano

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport