Košarka

Lesor odradio prvi trening sa crno-belima: Nadam se trofejima i uspešnoj sezoni

Komentari

Autor: Euronews

24/12/2021

-

18:06 >> 18:11

Lesor odradio prvi trening sa crno-belima: Nadam se trofejima i uspešnoj sezoni
Lesor odradio prvi trening sa crno-belima: Nadam se trofejima i uspešnoj sezoni - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Novi košarkaš Partizana Matijas Lesor odradio je prvi trening sa saigračima i poručio da očekuje uspešnu sezonu.

“Tek sam stigao, tako da ću sledeći period da iskoristim kako bih upoznao tim, znam da je napravljena kvalitetna grupa momaka. Odradio sam prvi trening i uverio se koliko je dobra ekipa, nadam se dobrim rezultatima do kraja sezone. Obično sam ja bio najmlađi u timu, a sada imam dovoljno iskustva i igranja na visokom nivou", rekao je Lesor za Partizan TV.

Prošle godine je u dresu Monaka osvojio Evrokup i bio proglašen za najboljeg centra tog takmičenja.

"Nadam se da ću moći da ponovim sve ono što sam sa Monakom prošle sezone. Ne znam da li se još desilo da je neko osvojio Evrokup sa dva različita tima dve godine zaredom. To bi bilo nešto veliko za mene, ispisao bih istoriju, ne samo za sebe, već i klub".

Istakao je da će mu posebno zadovoljstvo biti rad sa trenerom Željkom Obradovićem.

"Najbolji trener u Evropi, čuo sam mnogo o njemu i drago mi je što ću igrati za njega", poručio je nekadašnji centar Crvene zvezde i reprezentativac Francuske.

Lesor nije jedini Francuz koji je igrao u crno-belom dresu. Za Partizan su pre njega nastupali Leo Vesterman, Boris Dalo, Bandža Si i Žofri Lovernj, koji je čak postao kapiten.

"Sve te momke poznajem od ranije, Žo mi je bio saigrač u repretezentaciji, Boris i Bandža su moji prijatelji sa kojima sam često u kontaktu. Srećan sam što sam ponovo ovde, jedva čekam da ponovo istrčim pred srpske navijače i osetim atmosferu. Baš se radujem", rekao je Lesor i za kraj poručio navijačima da se nada da će sa Partizanom osvojiti titulu.

Francuski košarkaš je tokom karijere nastupao za Elan Šalon, Nanter, Crvenu zvezdu, Malagu, Bajern Minhen, Monako i Makabi.

Komentari (0)

Sport