Košarka

Juta i Boston oslabljeni: Mičel povredio leđa, Tejtum zaražen koronom

Komentari

Autor: Euronews

27/12/2021

-

21:40

Juta i Boston oslabljeni: Mičel povredio leđa, Tejtum zaražen koronom
Donovan Mičel i Džejson Tejtum - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji igrač Juta Džeza Donovan Mičel zbog povrede leđa propustiće nekoliko narednih duela. Dok se ne utvrdi ozbiljnost povrede, sigurno ga neće biti u sastavu na gostovanju protiv San Antonija i Portlanda.

Dve večeri ranije Mičel je pod povredom pružio vrhunsku partiju u meču sa Dalasom, sve je bilo u znaku broja "3". Postigao je 33 poena, zabeležio je po tri skoka, asistencije i ukradene lopte i  najzaslužniji je za pobedu od 120:116, a bio je to treči trijumf  "Džezera" u nizu.

Juta je i ovu sezonu počela sjajno, sa 23 pobede i 9 poraza treća je na Zapadu iza Golden Stejta (27-6) i Feniksa (26-6), a Mičel igra u velikoj formi, deveti je strelac NBA lige sa prosekom od 25,4  poena po utakmici.  

Boston Seltiksi će takođe narednih nekoliko mečeva odigrati bez svoje najveće zvezde, Džejsona Tejtuma, koji je pozitivan na koronavirus.

Tejtum je iz istih razloga već pauzirao u minuloj sezoni, u januaru 2021. godine. Prvi meč koji će propustiti je duel sa Minesotom, a pored njega u timu Bostona neće biti ni od ranije zaraženih Covidom 19 Enesa Fridoma, Bruna Fernanda, Džastina Džeksona, Si Džej Majlsa, Arona Nesmita, Džoša Rilčardsona i Denisa Šrodera. 

Sa 25,6 poena u proseku, Tejtum je osmi strelac NBA lige.  
   

Komentari (0)

Sport