Košarka

Problem za Denver: Jokić povredio prst, ali ne želi da odmara

Komentari

Autor: Euronews

01/02/2022

-

15:05

Problem za Denver: Jokić povredio prst, ali ne želi da odmara
Problem za Denver: Jokić povredio prst, ali ne želi da odmara - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Gash

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Jokić nastavio je i ove sezone da igra u MVP modu, i dalje pomera granice, pa je u januaru sa 425 poena, 211 skokova i 144 asistencije postao prvi igrač koji je prebacio 400 poena, 200 skokova i 100 asistencija još od 1976. godine kada je takav učinak imao Karim Abdul Džabar.

 

 

Počistio je "Džoker" šampionski tim Milvokija, presedeo je poslednju četvrtinu i propustio da ostvari tripl-dabl, ali je uzrok tome bila povreda prsta na stopalu. Medicinski tim Denvera čini sve napore da ga osposobi za duel sa Timbervulfsima, ali je prema informacijama iz Amerike srpski as rešen da igra i pod blokadom.

Sve je na lekarima i treneru Majku Melounu. Ako Jokić ne bude u timu centarska linija će biti baš "tanka" jer je i Demarkus Kazins pod zankom pitanja zbog lakše povrede. Majkl Porter junior je završio sezonu jer mora na operaciju, dok se Džamal Marej i Vlatko Čančar još nisu oporavili. 

 

 

Jokić je ove sezone propustio samo pet mečeva, a trenutno je na nestvarnoj statistici od 26 poena, 13,7 skokova i 7,8 skokova u proseku po meču.

Komentari (0)

Sport