Košarka

Borba za prvo mesto u Badaloni: Partizan gostuje Huventudu u derbi meču grupe A Evrokupa

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2022

-

09:59

Borba za prvo mesto u Badaloni: Partizan gostuje Huventudu u derbi meču grupe A Evrokupa
KK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prva utakmica odigrana u Beogradu pripala je košarkašima Partizana koji su 4,2 sekunde pre kraja košem Kevina Pantera uspeli da savladaju ekipi Huventuda, a večeras od 21.00 čas na programu je meč u Španiji.

Od novembra do danas stvari na tabeli grupe A Evrokupa su se promenile, pa je klub iz Badalone trenutno lider sa jednom pobedom više od ekipe Željka Obradovića, ali crno-beli imaju priliku da se eventualnom pobedom vrate na čelo.

U Beogradu su odlukom stručnog štaba ostali Miletić, Vukčević i Trifunović, a kapiten, Rade Zagorac je pred sutrašnju utakmicu izjavio:

"Oni su jedna od najkvalitetnijih ekipa u našoj grupi. Poznati su nam od prošle i ove godine. Nama je prošli duel sa njima bila jedna od možda i najvrednijih pobeda u dosadašnjem delu sezone i verujem da će to njima biti dodatni motiv. U dobrom raspoloženju čekamo tu utakmicu i mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo zahtevima koji u duelu sa Huventudom neće biti mali", poručio je Zagorac.

Trener kluba iz Badalone Karles Duran istakao je da će večeras biti teško savladali Partizan, ali da se uzda u prednost domaćeg terena i veliku podršku sa tribina.

"Partizana je odličan tim koji ima fantastične igrače i trenera, a koji mi izuzetno respektujemo. Međutim, koliko god ova utakmica večeras bila važna ne bih se usudio da je nazovem finalem. Pred nama je još mnogo važnih mečeva i mi u svakom od njih želimo da pobedimo. Naš rival ima izuzetno dobre igrače, pod košem je dominantan Matijas Lesor, tu su još Gregor Glas, Kevin Panter i Zek Ledej, a ako na sve to dodamo trenera Željka Obradovića jasno je da će nam večeras biti mnogo teško. Ipak, igramo na domaćem terenu i nadamo se pobedi", kaže Duran

Komentari (0)

Sport