Košarka

Džikić zadovoljan pobedom: Nema mnogo timova koji mogu da slave u Bolonji

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2022

-

17:45 >> 16:44

Džikić zadovoljan pobedom: Nema mnogo timova koji mogu da slave u Bolonji
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić, bio je zadovoljan pobedom svoje ekipe u Bolonji, gde je savladan favorizovani Virtus 68:62 u 12. kolu Evrokupa.

Podgoričani su tako došli do osme pobede na evropskoj sceni, dok je Virtus, koji je bio oslabljen neigranjem Miloša Teodosića, zabeležio peti poraz.

“Virtus je imao velikih problema sa sastavom tima. Nisu igrali Miloš Teodosić, Belineli i Harvi. Sa druge strane i mi smo imali i imamo ogromne problema sa sastavom tima, povredama i problemima koji nas prate od početka priprema. Od novembra meseca smo imali svega nekoliko treninga na kojima smo mogli da radimo pet na pet, rekao je Džikić posle meča I dodao:

“U utakmici koja je ostala iza nas, nismo imali željeni kontinuitet, ali su volja, želja I energija bili na visokom nivou. Uspevali smo da steknemo prednost, ali je Virtus pronolazio način da se vrati u meč. Usledila je neizvensa završnica u kojoj smo imali više snage I koncetracije. Iskreno, zadovoljan sam jer smo ostvarili veliku I dragocenu pobedu. Budimo iskreni, nema mnogo timova koji su kadri da slave u Bolonji, bez obzira na problem koje je ekipa Virtusa imala sa sastavom tima”, zaključio je trener Budućnosti.

Podgorički tim će u narednom kolu Evrokupa odmeriti snage na svom terenu sa Venecijom, dok će Virtus gostovati Valensiji.

Komentari (0)

Sport