Košarka

Srpkinje uspešne na startu kvalifikacija za SP: Južna Koreja izgubila u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

10/02/2022

-

22:54 >> 00:00

Srpkinje uspešne na startu kvalifikacija za SP: Južna Koreja izgubila u Beogradu
Srpkinje uspešne na startu kvalifikacija za SP: Južna Koreja izgubila u Beogradu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, uspešno je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je u dvorani "Ranko Žeravica", savladala Južnu Koreju  65:62 (13:15, 22:15, 19:16, 11:16)

Aktuelne šampionke Evrope igraju kvalifikacioni turnir u Beogradu, gde će se pored Južne Koreje, sastati i sa Brazilom i Australijom. Prve tri ekipe obezbediće plasman na SP u Australiji 2022. godine.

Posle nešto slabije prve četvrtine, izabranice Marine Maljković pokazale su kvalitetniju igru u drugoj deonici, pa je Srbija na poluvremenu stekla pet poena prednosti - 35:30.

Treća četvrtina protekla je u serijama obe ekipe. Koreanke su prvo napravile 7:0 (37:39), da bi naše devojke uzvratile serijom 15:3 za maksimalnih +13 (54:41).

Usledio je pad koncentracije naše selekcije u poslednjoj četvrtini, kada su Koreanke, čvrstom odbranom i dobrom realizacijom u napadu povele 62:61, na minut i po do kraja.

Dragana Stanković je prekinula sušu i donela Srbiji pola koša prednosti. Rivalke su u narednom posedu propustile šansu, da bi Ivona Anderson postavila konačan rezultat. Koreanke su imale poslednji napad, ali srećom po našu zemlju Saša Čađo je izblokirala šut sa Parkove sa distance.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jovana Nogić sa 13 poena, Ivon Andreson ubacila je takođe 13 uz osam skokova i sedam asistencija, Dragana Stanković je ostavrila dabl-dabl učinka sa 10 poena i 10 skoko, a osam poena ubacila je Aleksandra Crvendakić.

Kod Korejki istakla se se Danbi Kim sa 16 koševa

Srbija sledeći meč igra protiv Australije u subotu od 21 sat, a prethodno je u grupi A Australija pobedila Brazil.

Komentari (0)

Sport