Košarka

Zvezda u Rusiji: Crveno-beli gostuju Uniksu u Kazanju

Komentari

Autor: Euronews

11/02/2022

-

09:24

Zvezda u Rusiji: Crveno-beli gostuju Uniksu u Kazanju
Ognjen Dobrić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde danas od 17 sati gostuju Uniksu u Kazanju u 26. kolu Evrolige, a trener u taboru crveno-belih su svesni da ih očekuje još jedan izuzetno težak meč.

Ruski tim trenutno je sedmi na tabeli sa skorom 13-10, dok je srpski šampion ima na učinak od osam pobeda i 14 poraza, ali to ne znači da je domaćoj ekipi pobeda zagarantovana.

"Oni su izuzetno dobra fizička ekipa, dominatni su u tom smislu u odnosu na sve ostale timove. Moramo da nađemo način da odgovorimo na to i uspostavimo našu igru, da im čvrstom odbranom ne dozvolimo da se opuste u napadu i da igraju svoju igru. U Beogradu to nismo uradili i videli smo kako se to završilo", kaže Ognjen Dobrić i dodaje:

"Imaju dosta dobre igrače poput Hezonje, Lorenca i Brauna, ceo tim igra dobro, opasnost preti sa svih strana. Oni igraju kvalitetno svih 40 minuta i na to moramo da odgovorimo“.

Upravo tu čvrstu odbranu na kojoj insistira trener crveno-belih Dejan Radonjić, kao glavnu snagu srpskog šampiona apostrofira i trener ruskog tima Velimir Perasović.

"Zvezda igra jednu od najboljih odbrana u celoj Evrolgii. Istina je da je naš večerašnji rival izgubio veliki broj mečeva, ali je u većini njih bio ravnopravan i lako je moglo da se dogodi da ostvari pobedu. Baš zbog toga moramo da budemo maksimalno fokusirani i trijumfom nastavimo borbu za plamsan u TOP 8", ističe hrvatski stručnjak.

Komentari (0)

Sport