Košarka

Srpkinje overile plasman na Svetsko prvenstvo: Brazilke nemoćne u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

13/02/2022

-

22:55 >> 22:58

Srpkinje overile plasman na Svetsko prvenstvo: Brazilke nemoćne u Beogradu
Srpkinje overile plasman na Svetsko prvenstvo: Brazilke nemoćne u Beogradu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice Srbije pobedile su u Beogradu Brazil 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13) u poslednjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izabranice Marine Maljković još ranije su obezbedile kartu za Mundobasket u Australiji, pošto su prethodno savladale Južnu Koreju i Australiju, da bi nakon duela sa Brazilom, obezbedile prvo mesto u grupi A.

Srbija je veći deo susreta provela u vođstvu, održavajući prednost od četiri do sedam poena, da bi rezultat na poluvremenu iznosio 39:34 u korist naše selekcije. 

U nastavku susreta Brazilke su podigle tempo i zahvaljujući efikasnoj trećoj četvrtini, u poslednju deonicu se ušlo rezultatom 57:57. Pokušale su gošće u nastavku da pariraju daleko kvalitetnijem rivalu, ali uzalud. Srpkinje su opravdale ulogu favorita i sa maksimalnim učinkom potvrdile plasman na Svetsko prvenstvo, dok je Brazil zabeležio treći poraz.

Najefikasnija u pobedničkom taboru bila je još jednom Ivon Anderson sa 25 poena, Tina Krajišnik je dodala 15, dok se na drugoj strani istakla Marijana de Karvaljo sa 18 poena.

Mundobasket u Sidneju igra se od 22. septembra do 01. oktobra 2022. godine.

 

Komentari (0)

Sport