Košarka

Finiks poveo protiv Denvera: Jokić je zaustavljen, to je ključ pobede

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2021

-

07:55

Finiks poveo protiv Denvera: Jokić je zaustavljen, to je ključ pobede
Finiks poveo protiv Denvera: Jokić je zaustavljen, to je ključ pobede - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

veličina teksta

Aa Aa

Finiks je poveo protiv Denvera u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige. Sansi su prilično lagano stigli do trijumfa 122:105 i 1:0 u seriji.


Ključ uspeha bio je u zaustavljanju Nikole Jokića.

 

 

Srpski centar pružio je dobru partiju, ali nije uspeo da se razmaše kao obično, tako da je zaustavljen na 22 poena i devet skokova. Odličnu odbranu protiv Jokića odrigao je Diandre Ejton, za koga je glavni kandidat za MVP nagradu i pretpostavio da mu mogao da mu napravi velike probleme. Što se u prvom meču i dogodilo.


Ejton, koji je 2018. izabran kao prvi pik na draftu, imao je odgovor na svaki Jokićev potez, što je u velikoj meri ograničilo napadačke sposobnosti Denvera.

 

 

Dugo je meč bio u egalu, sve do pred kraj treće četvrtine, kada je Finiks uspeo da serijom od 16:0 za samo četiri minuta prelomi prvi susret u polufinalu Zapada.

Jokić je na već pomenuti učinak upisao i tri asistencije. Kod Finiksa čak četvorica igrača imala su učinak “+20” poena: Bridižs 23, Pol 21 (11 asistencija, šest skokova), Buker 21 i Ejton 20 (10 skokova).

 


Bruklin je protiv Milvokija demonstrirao silu i ostvario vrlo ubedljivu pobedu 125:86. Prvi strelac utakmice bio je KEvin Durent sa 32 poena.

Komentari (0)

Sport